Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5909 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2013 - 17:12

Barınakta kötü muamele iddiası

Büyüt
Küçült
Barınakta kötü muamele
Bölgemizde ilk modern ilçe hayvan barınağı özelliğine sahip olan Bulancak Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili

Barınakta kötü muamele iddiası

 Bölgemizde ilk modern ilçe hayvan barınağı özelliğine sahip olan Bulancak Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili geçtiğimiz günlerde İlçemizde bulunan mahalli bir gazetede çıkan ''Bulancak Hayvan Barınağında şiddet mi uygulanıyor'' başlıklı bir haber üzerine Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir açıklama yaptı.

Barınağın Bölgemizde İlçe ölçeğinde tek ve örnek bir barınak olduğunu belirten Başkan açıklamasında; “Belediyemiz Bölgemizde İlçe ölçeğinde tek ve örnek modern bir barınak olarak sokak hayvanlarını koruma ve rehabilite etme amacıyla 05.06.2012 Tarihinde tamamlanarak hizmete girmiştir. Bizler iyi davranış ve merhametin, her insanda bulunması gereken bir vasıf olduğunu, dolayısıyla bunun hayvanlara karşı da gösterilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Yine yasalarımız da hayvan hakları ile ilgili gerekli düzenlemeyi yaparak yasal güvence altına almıştır. Bizler insan haklarının yanı sıra hayvan haklarının da bulunduğunu en az iddia sahibi kadar bilen bir inanca sahibiz. İnsanlara hürmet ve saygılı olduğumuz gibi hayvanlara da müşfik davranmaya özen gösteriyoruz. Dolayısıyla, gerek yasal düzenlenmeden ve gerekse inancımızın bizlere yüklediği sorumluluktan dolayı, İlçemize modern bir barınak inşa ettik ve çalışacak personeli de özenle seçerek görevlendirdik. Gerek Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve gerekse kendi gözlemlerime göre kötü muamele olayına rastlanılmamış olmakla birlikte, görevli personeller, barınakta bulunan hayvanlara daha şefkatli davranılması hususunda uyarılmıştır”   dedi.

İlçemizde bulunan mahalli bir gazete 28 Ocak 2013 tarihli yayınında bir okurunun ihbarı üzere “Bulancak Hayvan Barınağında şiddet mi uygulanıyor?” başlıklı haberi üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı XII. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü görevlileri inceleme yapmış ve yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda; Hayvan Barınağının, temiz ve düzenli olduğu, Barınakta bulunan tüm hayvanların aktivitelerin yerinde olduğu, Barınaktaki tüm çalışmaların 24 saat kayıtlı kamera sistemi ile denetlendiği ve mevcut hayvanların beslenmesinde bir sorun yaşanmadığı ekiplerce tespit edilmiştir.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir