Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5053 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2013 - 19:04

Başkan Aydın teşekkür ziyaretlerine başladı

Büyüt
Küçült
Başkan Aydın teşekkür ziyaretlerine
Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın; 21 Nisan da başlayıp 24 Nisan da sona eren "Bulancak Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali" ne Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya ve Belarus ile Edirne ve İzmir'den katılan 73 konuk öğrenciye, kardeş aile olarak ev açan Karademir, Dereköylü ve Genç ailelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

İlçemize yurtiçi ve yurt dışından misafir olarak gelen öğrencilere evlerini açarak onları misafir etmelerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, misafirperver ailelere teşekkür eden Başkan; “Bu öğrencileri misafir olarak kabul eden ailelerimiz belki de farkında olmadan geleceğin belediye başkanını, milletvekilini, başbakanını, hatta cumhurbaşkanını misafir edip ağırlamış olabilirler. Yine bu aileler özellikle yabancı ülkelerden gelen öğrencilerle yapmış oldukları dostluk sayesinde dünya barışına önemli katkılar sunmuşlardır. Ben bu ailelere şahsım ve İlçemiz adına göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Üç aileye ziyaretimizi gerçekleştirdik. Hedefimiz tüm aileye ulaşarak teşekkürlerimizi ileteceğiz.”dedi.

Ballıca ve Bahçelievlerde üç ayrı eve konuk olan Başkan Aydın; eğitim, sağlık, spor, sanat, kültür, alt ve üstyapı gibi çalışmalarının yanı sıra yapımı devam eden projeler hakkında da ailelere bilgi vererek, Bulancak’ın gelecek yıllarda daha modern yaşanabilir bir kent olması yolunda hizmet üretildiğini vurgulayarak, bu çalışmalarda belediyenin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya da dikkat ettiklerini belirtti.

Sohbet şeklinde geçen programlarda aileler mahallelerinde yaşadıkları sıkıntılarını da anlatarak, taleplerini doğrudan Başkan Aydın’a ileterek, yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


         

Başkan Dere Islah Çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçemizde bulunan ve şehrin içinden geçerek denize dökülen 5 derenin ıslah çalışmalarını Ak Parti İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu ile birlikte yerinde inceleyerek, istinat duvarı için beton döktü.

Bulancak şehir merkezinden akan derelerin ıslah çalışmaları, yapılan ihalenin ardından başladı. Bulancak içinden geçerek denize dökülen İncüvez,  Karadere, Bulancak ve iki küçük derenin ıslahı için DSİ İl Müdürlüğü ile yapılan kati projesinin tamamlanmasının ardından yapılan ihale ile yapım işine başlandığını belirten Belediye Başkanı Kadir Aydın, Ak parti İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu ile birlikte yapılan çalışmalarını yerinde inceleyerek, beton dökümü gerçekleştirdiler.

 

İlk olarak Bulancak deresinin ıslah çalışmalarına başlandığını belirten başkan Aydın, “Bulancak halkına söz verdiğimiz her şeyin yerine getirilmesi konusunda adım adım takipçisiyiz. Biz her şeyden önce Bulancak’ın bir doğal güzelliği olan derelerin bir afet riski olmaktan çıkarmak konusunda adım atıyoruz. En son yaşamış olduğumuz, 2009 da ki sel afetinden sonra Bulancak’tan geçmekte olan 5 tane derenin 3 tanesi büyük dere. Bunlar ki, Bulancak Deresi, İncüvez Deresi ve Karadere Deresi olmak üzere, ayrıca Pazarsuyu Deresini sayabiliriz ki onun projesi daha önceden ihalesi yapılmış ve tamamlanmıştı. Bunun dışında Sanayi kavşağının oradaki Sanayi ile Güzelyalı mahallesini ayıran Çıraklık Eğitimin arka tarafından geçen küçük dere birde Toprakdeğirmeni Mahallesi ile İsmetpaşa Mahallesini ayıran noktadan akmakta olan deremizi ıslah etmek üzere 17 milyon küsura ihalesi yapıldı. Şimdi yerinde gördüğümüz gibi gerçekten Allah devletimize güç kuvvet versin. Emeği geçen başta milletvekillerimiz olmak üzere, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanımızın yakın ilgisi ve takibi neticesinde bu noktaya kadar geldik. Artık Bulancak için derelerden kaynaklanan sel ve su baskınları bir kader olmaktan, bir risk olmaktan bu çalışmalarla birlikte bütünüyle çıkacak. Bizim için hayal ettiğimiz rakamların üzerinde bir yatırım bunlar. Hani bir dereyle ilgili bir obuzla ilgili bir uğraşın ötesinde topyekün Bulancak’ın tamamını ilgilendiren sıkıntıdan kurtarmayla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Yerinde de incelediğimiz gibi devasa beton bloklar yapılıyor. İşte temelleri atılıyor, istinat duvarları yapılıyor. Sadece bununla beraber sınırlı kalmayacak mevcut daha önceden dere içerisinde istinat duvarları tamamlanmış yerlerle ilgili ya yeniden yapılması ya da rehabilitesi gündeme gelecek. Şuanda ekip sadece Bulancak Deresi üzerinde çalışıyor. Bir hafta 10 günden sonrada artık İncüvez Deresinde de benzer bir çalışma başlamış olacak. Bunun yanında birde şuanda buraya kadar geldiğimiz noktaya kadar olan Kıcıklı bölgesinde ki köprü, Ucarlı’yı Pelitdibi’ne bağlayan köprü ve yukarıdaki vatandaşların kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan köprülerin tamamını da bu vesileyle yenilemiş olacağız. İncüvez Deresi’nin üzerindeki köprü, Doğa Pikniğin oradaki köprü yenilenecek. Yine daha sonra Acısu bölgesindeki köprü yenilenecek, dolayısıyla önümüzdeki 50 yıl süresince 100 yıl süresince su baskınları riskini ortadan kaldıracak çalışmayı başlatmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bu konuda tekrar ediyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu konuya ilişkin henüz imar planı tamamlanmamış bölgelerde çalışmalara devam ediyoruz. Arazi sahibi arkadaşların da bize özverili katkıları var onlara da bu vesileyle teşekkürler diliyorum” dedi.

 

Ayrıca; Altyapı ve içme suyu projesi ilgili bilgi de veren Başkan Aydın, “Kanalizasyonları zaten derelere vermiyoruz. Altyapı ve İçme Suyu ile ilgili hazırlanan projede de kısmen bu çalışmaları tamamlayacağız. Sadece bu derelerde mandıraların yer yer dereye bağlanılan giderleri vardı. Bu vesileyle onları ortadan kaldırıyoruz. Birde eskiden yapılan kanalizasyonlarla yağmur suyu şebekelerinin ortak çalıştığı noktalar var, onları kademe kademe tespit edip alt yapı projesine bağladığımızda derelerimiz pırıl pırıl akmaya devam edecek” dedi.







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir