Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5732 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2013 - 18:37

Başkan AYDIN'dan önemli açıklamalar

Büyüt
Küçült
Başkan AYDINdan önemli
Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, bugün (18.04.2013) kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanından kahvaltılı basın toplantısı

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, bugün (18.04.2013) kahvaltılı  basın toplantısı düzenledi.

Başkan AYDIN, Giresun ve Bulancak da bulunan yerel basının yanı sıra, ulusal haber ajansları temsilcilerinin de bulunduğu “  Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali ”  konulu basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına basın mensuplarının davete icabetlerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan AYDIN;

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birçok ülkenin katılımı ile birlikte TBMM ve ağırlıklı olarak Ankara’da kutlanmaktadır. Bizlerde ülkemizdeki bu güzelliği ilçemizde yaşatmak adına, Bölgemizde bir ilk olarak Uluslararası çapta 5 ülkenin ve 4 ilin katılımı ile birlikte ilçe ve ülke sınırlarını aşan bir etkinlik yapmayı düşündük.

İlçemize yurtdışından Rusya, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna ekipleri ile birlikte Türkiye’den Adıyaman, Edirne, İzmir ve Samsun illerimiz olmak üzere toplam 112 öğrenci katılacaktır. Buradaki amacımız ilçemizin tanıtımını sağlamak ve kendi öğrencilerimizin uluslararası ilişkiler kurarak arkadaşlık ilişkilerini sağlamaktır.

Milli Eğitimle yapılan çalışmalar doğrultusunda yapılan etkinliğimizde dışarıdan gelen öğrencilerimiz ayın 21’inde ilçemizde olacaklar ve buradaki öğrencilerimizin evlerinde kalacaklardır.

21 – 24 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenleyecek olduğumuz “Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”  etkinliğimizin galası 23 Nisan 2013 Salı günü saat 18.00’da Bulancak Kapalı Spor Salonu’nda yapılacaktır”  dedi.

Katılımın yoğun olduğu basın toplantısı karşılıklı sohbet havasında gerçekleşerek yaklaşık 2 saat sürdü.


Başkan AYDIN’dan önemli açıklamalar

“ Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali ” ile ilgili yapılan kahvaltılı basın toplantısında Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan AYDIN, festivalle ilgili yapmış olduğu açıklamaların ardından basın mensuplarının soruları üzerine gündeme ilişkin soruları cevaplayarak şu açıklamalarda bulundu.

İskele kentin sembolü olacak

Başkanın açıklamasının ardından basın mensuplarınca gündem dışı  soruların gelmesi üzerine, gündem dışı konulara da cevap veren Başkan AYDIN, iskele yapımı sorusuyla ilgili olarak, iskele tadilat çalışmalarının devam ettiğini, iskelenin 30 m.lik uzatılma ihalesinin yapıldığını ve kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını vurgulayarak Bulancak iskelesinin ilçemizin bir sembolü haline geleceğini söyleyen Başkan, “İskelemizi şehrimize yakışır bir hale getirecek kentin sembolü olabilecek bir çalışmamız var. Yakın zamanda bununla ilgili açıklamamız olacaktır” dedi.

OSB Kamulaştırma ödemeleri yapılacak

“OSB ile ilgili olarak ta 480 dönümlük arazinin kamulaştırma kararlarının alındığını, mütevelli heyetlerinin kurulduğunu ve 270 dönüm için ön anlaşmanın imzalandığını açıkladı. 2013’ün sonuna kadar da yatırımcılara arsa tahsislerinin gerçekleştirileceğini söyledi. İlimiz ve ilçelerimiz istihdam açısından sıkıntılı bir bölge olduğu için yatırımcılara arsa tahsis ederken 1 m2’ye kim daha fazla kişi çalıştırıyorsa, tercimizi ondan yana kullanmayı düşünüyoruz. Bu şekilde yapıldığında ilçemizde 4.000 ila 7.000 kişi çalışabilecektir” dedi.

Sözleşmeli Personel Alımları

“Geçtiğimiz günlerde MHP ilçe başkanının,  Bulancak belediyesiyle ilgili yaptığı basın toplantısına da açıklık getiren Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Belediyeye alınan personel alımlarının kadrolarla ilgili olduğunu ve sözleşmeli alınan personellerdir, bunlarında alınma yöntemi mevzuatlarda bellidir. Hangi vasıflarda eleman alınacağı da mecliste belirlenir. Alınan elemanların hepsi belediyenin ihtiyaçlarına binaen alınan elemanlardır. Ayrıca alınanlar devlet memuru değil 1 yıllık sözleşmeli personellerdir. Biz halkımıza daha iyi hizmet yapabilmek için belediyemizin ihtiyacı olan sözleşmeli personelleri aldık” dedi. 

Verdiğimiz her sözün arkasındayız

İlçemizde yapılması planlanan ve yapım aşamasında olan projelerle ilgili de açıklama yapan Başkan AYDIN, söz verilen tüm projelerin başlangıcının seçimden önce gerçekleştirileceğini vurgulayarak, “Öncelikle şunu ifade edelim. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. 29 Mart öncesi Bulancak Cumhuriyet Meydanında ne konuşmuş isek hepsinin arkasındayız. Ne konuşmuştuk, Pazar yeri, kültür merkezi, derelerin ıslahını, Altyapı projesini, hayvan barınağını vs. konuşmuştuk. Bunlardan ne kadarını hayata geçirebildik ne kadarını hayata geçiremedik. Ben burada başkaları gibi düşündüklerimizin %90’ını hayata geçirdik demiyorum. Ama söz verdiğimiz projenin başlangıcını mutlaka seçimden önce gerçekleştireceğiz. Örnek verecek olursak yap işlet modeli olarak düşünmediğimiz Pazar yeri projesini kendi öz kaynaklarımızla yapmayı düşünüyoruz ve yaklaşık olarak, 10.000 m2 alanın kapatılması ile ilgili bir projedir. Projemizi tamamladık,  arkadaşlarımız ihale hazırlıklarını yapıyorlar, şimdilik ilk etap olarak kaba inşaat ihalesini planlıyoruz. Bu projemizin üzerinde 650 kişilik bir kültür merkezi, bir düğün salonu, bir de bay ve bayan fitness salonu ve kafesi olan bir spor kompleksimiz olacak. Bu projenin yaklaşık maliyeti 20.000.000 TL civarındadır. Ama biz yerel imkânlarla birlikte bunu minimize ederek kaba inşaatını bitirmek istiyoruz. Bu projeyle ilgili verdiğimiz sözde kapalı bir Pazar alanı oluşturulması vardı ama biz bunu daha da geliştirerek biraz önce belirttiğim ilaveleri yapacağız.  Dolayısıyla 10.000 m2 bu alanı daha rantablı kullanarak, Pazar kısmını Salı günleri Pazar alanı, diğer günlerde oto park olarak değerlendireceğiz” dedi.

Alt yapı projesine de değinen Başkan AYDIN; “ Bakanlıkta 2008 yılında protokolünü imzaladığımız bu projenin yapım ihalesi tamamlanarak imzalandı. Bakanlık müşavirlik işini ayrı bir iş olarak ihale etti ve bu ihalenin neticelenmesini bekliyoruz. Maksimum Haziran ayı veya sonlarına doğru kazmayı vuracağız. Dolayısıyla buna bağlı olarak beklemek zorunda olduğumuz üst yapılarımızı da gerçekleştirmeye başlayacağız. Ana caddelerimizi sıcak asfalt kaplayacağız. Yine söz verdiğimiz projelerden biri olan prestijli cadde yapımını da hayata geçirebileceğiz. Bu projede şehrin su hattının tamamının yenilenmesi, Güzelyalı mahallesi kanalizasyonu, ilave su depolarının yapılması, otomasyon sistemi ve kanalizasyon arıtma sistemi var “dedi.

Sosyal hayata dair yapılanlardan da söz eden Başkan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, Mürsel Gülmez tiyatro günleri ve daha bunun gibi sosyal hayata dair programlarında belediyemiz desteği ile yürütüldüğünü vurguladı.  Proje aşamasında olan sosyal market uygulamasını ile ilgilide konuşan Başkan,” bu sistem oturduğunda belediyemizin ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğu ayni yardım, bundan sonra market sisteminde uygulama yapılarak, ihtiyaç sahibi, belediyenin verdiğini değil, kendi ihtiyacı olanını alabilecektir” dedi. Spora ve sporcuya yapılan desteklerden de söz eden Başkan, şehrimizde her alanla ilgili, hangi noktada bir sıkıntı varsa, o sıkıntıya ya müdahale etmeye gayret ettiklerini belirtti.

Karşılıklı  sohbet ortamında yapılan kahvaltının ardından, Başkan AYDIN basın mensuplarına teşekkür ederek program sona erdi.

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir