Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7825 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2012 - 11:06

Belediyemizde Toplu Sözleşme Sevinci.

Büyüt
Küçült
Belediyemizde Toplu Sözleşme
İşçi sendikası ile Bulancak Belediyesi arasında 3 yıllık toplu sözleşme imzalandı.

       Belediyemizde Toplu Sözleşme Sevinci.

İşçi sendikası ile Bulancak Belediyesi arasında 3 yıllık toplu sözleşme imzalandı.

10 Şubat Cuma günü, Belediye Meclis salonunda yapılan imza törenine, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM, Meclis Üyeleri Ahmet ERDEM, Esat SAKALLIOĞLU, Av. Tuncer KORKMAZ, Veysel MEMİŞ, Ahmet CÜRGÜL, Hamdi ALPARSLAN ile Sendika şube Başkanı Erdem MERT, Sendika temsilcisi Halit DAĞLI ve İşçiler katıldı.

Yapılan sözleşmeyle 1. yılın ilk altı ayı için % 7 İkinci altı ayı için %7 ve yine 2. yılın ilk altı ayı için %7, 2. altı ayı için %7 3. yılın ilk altı ayı için %8 ve 2. altı ayı için % 8 oranında zam yapıldı. Ayrıca; Daha önce verilen aile yardımına ilave olarak 30,00 TL, yine çocuk yardımına da öncekine ilave olarak 10,00 TL seyyanen zam yapılmıştır.

“Cimriliğimiz milletin parası olduğundan, cömertliğimiz ise fedakârlığımızdandır.” diyen Başkan Aydın, imza öncesi bir konuşma yaptı. Başkan konuşmasında;

“Bugün burada Belediye İş Sendikası ile belediyemiz arasında yapılacak toplu sözleşme imza töreni için toplanmış bulunuyoruz.

Yaptığımız bu sözleşme bütçe imkânları dâhilinde yapılmıştır. Daha önceki toplu sözleşmelerimizde olmamasına rağmen izin parası, sendika ikramiyesi ve bayram yardım ilaveleri yapmıştık. Neticede takdir edersiniz ki pazarlık ettiğimiz para babamızın parası değil, milletimizin parasını kullanıyoruz. Onları en iyi ve en verimli şekilde kullanarak hizmete dönüştürmenin gayretini sarf ediyoruz. Onun için cimriliğimiz bundandır. Cömertliğimiz ise fedakârlığımızdan kaynaklanıyor. Bu ikisi arasında sıkışıp kalıyoruz. Neticede emeğin bir bedeli yoktur, onu parayla tartmak, takdir etmek zordur. Niye zordur? Bu gece saat 02.30’da ne kadar kar yağdı diye dışarı baktığımda, bizim belediyenin greyderleri sahilde çalışıyordu. Herkes rahat yatağında mışıl mışıl uyurken bizim arkadaşlarımız kar mücadelesi yapıyordu.

Belediyecilik hakikaten zor ve meşakkatli bir iştir. Belediyeleri insanlar standart bir belediye dairesi olarak görmezler. Belediyeleri halkımız ‘aspirin’ olarak görür. Çözülemeyen her derdin devasına bir çözüm yeri olarak görürler. Her başları sıkıştığında başvurulacak bir adres olarak görürler. Bu yüzden belediyede görev yapmak takdir edersiniz ki zordur. Doğru yürümeyen her işin faturası belediyelere kesilir. Onun için verdiklerimiz emeklerinizin karşılığı değildir. Sadece verimi artırmak, sadece onure etmek ve katkıda bulunmak niyetiyledir. Neticede yaptığımız, bir bütçe hesabıdır. Bizler de bütçe imkânlarına göre emeklerinize katkıda bulunuyoruz. İmkânlarımızla hayallerimizi yarıştırıyoruz. Ama inanıyorum ki hakikaten yaptığımız bu sözleşme daha önceki yapılan sözleşmelerin de en iyisi, hem de bölge belediyeleri itibariyle de bakıldığında bölgelenin en iyilerinden bir tanesidir.

Toplu sözleşme pazarlıkları esnasında zaman zaman sendika başkanımız pazarlığı kızıştırmak için “falanca belediyede şu kadar artış yapıldı ve şunları şunları verdi” dedi. Ben de dedim ki, belediyelerin de gelirleri ve giderleri vardır. O senin söz ettiğin belediye sulara %20 zam yapmıştır, ama bizim belediyemiz hiç zam yapmadı. Diğer bütün kalemlere yapılan zam da %5’tir. Dolayısıyla gelirlerimizden fedakârlık ettik ama size verdiklerimizden fedakârlık etmedik, özverili davranmaya gayret ettik ve ilk defa 3 yıllık bir sözleşme yaptık. Bize düşen bu sözleşmeyi imzalamaktır.

Aldığımız ücretleri helal ettirmek zorundayız. Ben belediye başkanı olarak aldığım maaşı helal ettirmeliyim, sizlere düşen de aldığınız maaşları helalleştirmektir. Bunu için kimseden kölelik istemiyoruz. Bizlerin isteği yapabileceklerinizin en iyisini yapmaktır. Personellerimizden hiçbir tanesi Kadir Aydın’a, hiçbir tanesi Ak Parti ye hizmet etmiyor. Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve hepimiz yaşadığımız ortamın daha güzelleşmesi daha iyileşmesi için gayret ediyoruz. Ben bu zamana kadar göstermiş olduğunuz gayretten memnunum. Bundan sonraki göstereceğiniz özenden de bir tereddüdüm ve şüphem yok.

Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah kazandıklarımızı hayırlısıyla çoluk çocuklarımızla birlikte, huzur içinde yedirmeyi nasip etsin. Bütün gayretimiz yapılan zammı, prosedürü tamamlayarak bu ayki maaş hesabına yansıtmaktır” dedi.

Yapılan toplu sözleşmeden memnuniyetini belirten Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem MERT’te yapmış olduğu konuşmasında, emeği geçen; başta Başkan AYDIN olmak üzere, Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM ve Meclis üyelerine teşekkürlerini belirtti.

Daha sonra imza törenine geçildi. İmza töreninin ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi ile tören son bulurken, belediye işçileri tek tek başkan Aydın’a teşekkür ettiler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir