Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6552 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2012 - 18:47

Beton kaplama çalışmaları devam ediyor.

Büyüt
Küçült
Beton kaplama çalışmaları devam
Şemsettin Mahallesi Çingentepe mevkiine ulaşımı sağlayan stabilze yol betonlandı.

Beton kaplama çalışmaları devam ediyor.

 Şemsettin Mahallesi Çingentepe mevkiine ulaşımı sağlayan stabilze yol betonlandı.

 İlçemiz Şemsettin Mahallesi Çingentepe mevkiinde yaklaşık, 20-25 hanenin ulaşımını sağlayan stabilize yol, Belediyemiz Fen İşlerinin yaptığı çalışma sonucu beton kaplama yapıldı.

 Belediye İmkânlarımızı vatandaşların hizmetine dönüştürmenin gayretini sarf ediyoruz diyen Başkan AYDIN, konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

 “Şehrin güney kesiminde kalan yollarımız, parke kaplamaya müsait değil. Aşırı yağışlarda meyil oranı yüksek olan yollarda bulunan parkeler sökülerek tekrar tekrar yapmamamıza neden oluyor.

Stabilize kapladığımızda ise yine aşırı yağışlarda serilen malzeme sürüklenerek yolda hasarlar meydana getiriyor. Bunun için, bu ve bunun gibi yolların rahat ulaşıma kavuşturmayı beton kaplamakta bulduk. Bu zamana kadar, Güzelyalı Şemsettin, Toprakdeğirmeni, Ucarlı ve İhsaniye Mahallelerinde bu tür çalışmalarımızı tamamladık. Çingentepe mevkiinde de yapılan çalışmayla yaklaşık 250 m3 malzeme kullanılarak 200 metre stabilize yolu beton kapladık. Yapılan çalışmayla Şemsettin grup yolundan itibaren başlayarak, önceleri yapılan beton yola kavuşturduk. Bu bölgenin ulaşım sorununu çözdük. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, yapılan bu yolların teknik ekibin belirttiği süreden önce kullanmamalarıdır. Her zamanki dediğim gibi, Belediye İmkânlarımızı vatandaşların hizmetine dönüştürmenin gayretini sarf ediyoruz.” dedi.


         

İl Müdürü ATLI ve Öğretmenevi Müdürü BULUT 'dan Başkan AYDIN'a ziyaret

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki ATLI ve İlçemiz Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdür Vekili, Öğretmenevi Müdürü Hasan BULUT Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ı makamında ziyaret ettiler.


Ziyarette, ilçemiz Spor Salonu ve Stadyum çevresinde bulunan boş arazinin, ilçe gençliği ve sporunun hizmetine sunulabilmesi için bir proje çalışması yapılması ve bu çalışmada belediyenin katkıda bulunması talebi görüşüldü. Görüşme esnasında Başkan AYDIN, “Düşünce aşamasında olan bu projeye üzerimize düşen ne olursa Belediye olarak gerekli katkıyı sunarız.  Bizler bir proje hazırlığı yapalım ve İl Müdürümüzü ziyaret edelim. Bu proje üzerinde tekrar görüşelim.” dedi.

Ziyaret ve öneriden memnun olan başkan AYDIN, bu düşüncenin düşünce olmaktan çıkarılarak projeye dönüştürülmesi ve ne yapılabilecekse bir an önce harekete geçilerek bu alanların halkın hizmetine sunulması gerektiğini belirtti.


Otogar Mescidinde İlk Cuma Namazı Kılındı.

İlçemiz Şehirlerarası Otobüs terminalinde bulunan mescit, yeni mekânında yapılan tadilatın ardından kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı.

Önceleri 37 m2 alana sahip olan mescit,  yapılan dükkân değişikliği ve iç düzenleme ile 50 m2 erkek, 14 m2 bayan kısmı olmak üzere toplam 64 m2 ibadet alanına kavuştu. Ayrıca, bay ve bayan abdest alma yerleri ayrı ayrı düzenlendi.

Ben de Cuma namazını Otogar mescidinde kılmak isterdim ancak, cenaze dolayısıyla başka bir camiye gitmek zorunda kaldım diyen Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN; “ Otogar mescidimiz hayırlı uğurlu olsun. Bu mescit bu zamana kadar daha dar bir mekânda vatandaşlarımızın vakit namazlarını kılabilecekleri bir şekilde idi. Yaptığımız dükkân değişikliği ile 64 m2 ibadet alanı dışında bay ve bayan abdest alma yerlerinin de ayrı ayrı bulunduğu daha ferah bir mescit haline getirdik. İbadet açısından eksiklik sayılmayacak yapılacak bazı noksanlarımız var,  kapı üzerlerine yazılacak tabelalar ve mihrap yapımı gibi. Bunlarda birkaç gün içinde tamamlanacak. Önceleri yalnızca vakit namazlarının kılındığı mescidimizde, bu Cuma İlçe Müftülüğümüzce görevlendirilen Din Görevlisi hocamız ilk Cuma namazını kıldırdı. Mescit, Otogar Mescidi olarak müftülük kadro cetveline işlenmiş ve kadrolu görevlisi mevcut hale gelmiştir.

Mescidin tadilat ve düzenlenmesinde İlçemizden hayır sahibi bir vatandaşımızın önemli bir katkısı bulunuyor. Ben buradan başta bu hayır sahibi vatandaşımız olmak üzere, İlçe Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Otogar esnafı ve çevre halkından yaklaşık 60 kişinin kıldığı  Cuma namazı sonrası, vatandaşlar memnuniyetini belirterek, Belediyemiz ve emeği geçenlere şükranlarını bildirdiler.








Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir