Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7229 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2013 - 18:46

Bu İlçede Bayanlar Namaz Kılamıyor.

Büyüt
Küçült
Bu İlçede Bayanlar Namaz
Güce ilçesinde bulunan Merkez Camisinde bayanlara ait ibadet yerinin ve bayanların kullanabileceği tuvaletlerin olmaması sıkıntı yaratıyor.

           Bu İlçede Bayanlar Namaz Kılamıyor

GÜCE(Hayri BAHADIR)21-12-2013 Bu İlçede Bayanlar Namaz Kılamıyor.

  Güce ilçesinde bulunan Merkez Camisinde bayanlara ait ibadet yerinin ve bayanların kullanabileceği tuvaletlerin olmaması sıkıntı yaratıyor.

  İhtiyaçlarını karşılamak için mahalle ve köylerden ilçe pazarına gelen bayanlar, merkez camiinde abdest alma ve namaz kılma yeri olmadığı için cami civarındaki evleri kullanmaya mecbur kalıyor.

  Vatandaşlar Güce Merkez Camisine gelen özellikle yolcu bayanların ibadet edecekleri yer konusunda ve tuvalet konusunda sıkıntı çektiklerini belirterek, bayanların çektikleri bu sorunların çözülmesi için yetkililerin biran önce harekete geçmesi gerektiğini söylediler.

  Vatandaşlar Güce İlçesinde bulunan Merkez Camisinde bayanların hem abdest alma konusunda hem de namaz kılma konusunda sıkıntılar yaşadığını belirterek, "İlçe merkezimizde bulunan Merkez camisinde kadınlar rahat ve tesettüre uygun olarak abdest alma imkânından mahrum. Aynı şekilde bayanlar camide yer bulmakta da sıkıntı çekiyor. Camilerimiz bayanlara göre düzenlenmeli. Kadınların erkek cemaate göre az sayıda oldukları bir gerçek. Ancak az da olsalar bu ihtiyacın giderilmesi gerektiği gibi, camiye teşvik ederek çoğalmalarını da sağlamak gerekir. Onların camilere gelmeleri, vaaz ve cemaate katılmaları, onlara camilerde namaz kılma imkânları sağlanmalı bu konuda yetkili makamlara büyük bir görev düşmektedir." diye konuştular.

   Almanya’dan ilçesini ziyarete gelen Emine Kufacı ise namaz kılmak için uğradığı merkez camiinde abdest almak ve namaz kılmak için bir yerin olmayışına tepki göstererek, “Müminler kulluğunu her gün beş vakit namaz kılarak yerine getiriyor. Erkekler şadırvanlarda abdest alıp namazını camilerde kılabiliyor. Peki, kadınlar Güce ilçesine geldiği vakit abdest alacak bir yerleri dahi yok. İlçeye gelen yabancı bayanlar namaz kılmak istediklerinde namaz kılmaya yerleri yok. Gerçekten çok acı verici bir durum. Güce’de bayanlara ait tuvalet ve abdest almak için yer olmayışı biz bayanları zor durumda bırakıyor. Yetkililerden ilçede yaşanan bu ihtiyacın acilen çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dediler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir