Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5439 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2013 - 10:24

Bulancak Chapelle ile kardeş şehir oldu

Büyüt
Küçült
Bulancak Chapelle ile kardeş şehir
Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim, Belçika'nın Chapelle-lez-Herlaimont Belediye Başkanı ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Belçika’nın Chapelle-lez-Herlaimont şehri ile Bulancak, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim ve Belediye Başkanı De Vos Karl tarafından imzalanan bir protokolle kardeş şehir oldu. Her iki şehir arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkiyi geliştirmek amacıyla başlatılan proje çerçevesinde ziyaretler gerçekleştirildi.

 

Karaibrahim ayrıca Belçika’da Pieton Türkevi Derneği tarafından Pieton kentinde düzenlenen Türkevi 3. Bahar Şenliği’ne katıldı. Karaibrahim’in burada yaptığı konuşmada, konuklara Fransızca selamlama yaparak, “ Sizlere hoş geldiniz diyorum, aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek şöyle devam etti. “Avrupa'da sınırların kalktığını, gelişen dünya şartlarında ülkeler arasındaki ilişkileri daha ileri taşımanın kaçınılmaz olduğunu ve günümüzde yerel diplomasi ülkeler arasında çok önemli rol oynamaktadır. Bu protokolle kardeşlik ilişkimizle birlikte işbirliğimiz de artacak. Chapelle-lez-Herlaimont şehri, tarım, turizm ve kültür etkinlikleri bakımından gelişmiş bir şehir. Bulancak’ta tarım ve yaylaları ile turizme dayalı bir ilçemiz. Biz turizm, tarih ve tarım alanlarında karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ve ortak çalışmalar yaparak mevcut ilişkilerimizi geliştirmek için böyle bir protokol imzalıyoruz. Ayrıca ülkeler arasında sosyal, kültürel olarak ilişkileri daha da geliştirerek geleneklerimizi birbirimize tanıtmak için projeler üreteceğiz. Kardeş şehrimiz Bulancak’a hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Belçika Türk gününde, Halk oyunları ve Mehteran Takımı gösterileri ile Türk sanatçılar sahne alarak sevilen eserler seslendirildi. Türk ve Belçika bayrakları ile süslü alanda kurulan çadırlarda, Türk mutfak ürünleri sunulurken, yufkalar açıldı, gözlemeler yapıldı ve birlikte halaylar çekilerek birlik ve beraberlik içinde Türkiye’yi ve Türk Kültür gelenekleri tanıtıldı ve yaşatıldı.

 

Pieton Türkevi 3.Bahar Şenliği’ne, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Milletvekili  Lauenne Meire Depöti, Chapelle  Belediye Başkanı De Vos Karl, Belediye Başkan Yardımcıları Burno Skolo, Alen Jakobeyus Eşövin, Yozgat Boğazlıyan İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Özdağlı, Boğazlıyan İlçesi Çalapverdi Beldesi Belediye  Başkanı Mehmet Tanrıkulu ile Pieton Türkevi Başkanı Zeki Yoral ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

   



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir