Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9017 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   08 Kasım 2012 - 11:46

Bulancak Kent Konseyi kuruldu.

Büyüt
Küçült
Bulancak Kent Konseyi
5393 sayılı Belediye Kanununun 76. Maddesi gereğince Bulancak Kent Konseyi bugünkü

Bulancak Kent Konseyi kuruldu.

5393 sayılı Belediye Kanununun 76. Maddesi gereğince Bulancak Kent Konseyi bugünkü (  07.11.2012 ) yapılan genel kurul toplantısında kurularak resmi kimliğine kavuştu. Saat: 14.00’de Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen Kent Konseyi toplantısı,

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Gülçemen KARADENİZ’in konuya ilişkin yaptığı sunumla devam etti. Sunumun ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN; “ Kıymetli katılımcılar Belediye yasası gereği kurulması gereken Kent Konseyini oluşturmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Geçte olsa böyle bir oluşum için adım attık konsey belediyenin denetimi altında veya belediyenin üstünde olan bir kuruluş değildir. Hedef, şehrin yönetiminde hemşerilerimizin katılımını sağlamaktır. Bu konseyden gelecek öneri ve talepler belediye meclisimizce değerlendirilecektir. Dolayısıyla, şehrin daha katılımcı ve ortak bir akıl birliğiyle dizayn edilmesi ve kararların alınması söz konusu olacaktır. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyor genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakamlık temsilcisi Necati APAYDIN’ın başkanlığında katip üyeler M. Özgür GÜRAL ve Esirettin ZEHİR’den oluşan divan kurulu oturumu yönetti.

Yürütme Kurulu Üyeleri yapılan oylamada oy birliğiyle; Cem Tulga OKAY, Hasan BULUT, Recep HIDIR, Onur ÖZKAN, Hayri Uğur ÖZDEMİR ile birlikte oluşturulan çalışma grup temsilcileri, Hüseyin UZUNOĞLU, Recep YAKAR, Özgür ÖNAL, Gülçemen KARADENİZ, Esirettin ZEHİR, Şenel ERGÜNER, Ahmet ÖZTÜRK, Zafer ÇAMALTI, İshak YİĞİT, Dursun KARAHASAN, Enver AKKAYA, Yusuf Ziya SİPAHİ ve Osman KIROĞLU ile birlikte 18 kişilik isim belirlendi.

Gündemin Kent Konseyi Başkanlığı seçimine geçildi. Katılımcıların tamamının önerisi üzerine Belediye Başkanı AYDIN oybirliğiyle Bulancak Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Kent Konseyi Başkanlığına seçilen AYDIN yapmış olduğu teşekkür konuşmasında;

“Kıymetli üyelerimiz öncelikle hepinize teşekkür ederim.  Her şeyden önce ben gösterdiğiniz güvene teşekkür ediyorum. Bence Bulancak kent konseyi ilk işinde, ilk toplantısında başarılı bir adım atmıştır. İçimizde ne varsa burada konuşup paylaşmamız lazım yoksa eğer burada konuşmazsak kapıdan çıktıktan sonra her birimiz ayrı bir köşeye gider her birimiz ayrı şeyleri konuşuruz. Dolayısıyla burada konuştuk tartıştık ortak bir aklı bulmaya gayret ettik. Zaten kent konseyinin amacı bu değil mi. Doğruları bulduğumuzu düşünüyoruz. Bu kent konseyi şuanda 18 tane yürütme kurulu 60 tane de meclis üyesinden ibarettir. Arkadaşlar bizim düşüncemiz, bizim kapımız, bizim ufkumuz herkese açıktır her kapıya açıktır örnek veriyorum size ya da bize bu kentin mutluluğuyla ilgili, geleceğiyle ilgili birisinin, bir temizlik işçisinin talebi olursa biz onu dinlemeyecek miyiz. Bizim kent konseyimize üye değilsin bizim meclisimizde değilsin diye bu düşünceni dikkate almıyoruz deme şansımız yok. Mutlaka herkesin düşüncesini önemseyeceğiz. Herkesin herkes den öğreneceği bir şeyler var. Bu toplumda ve herkesin herkese muhtaç olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu toplumda kim önemli adam hani meslek grupları olarak yazsak Vali, Kaymakam, Belediye başkanı, Garnizon komutanı, işçi, çiftçi, kanalizasyon işçisi, ayakkabı boyacısı. Kim işini en iyi yapıyorsa en önemli adam odur. Kanalizasyon işçisi işini iyi yapmayan bir Belediye Başkanından daha önemlidir. İşin iyi yapan bir ayakkabı boyacısı işini iyi yapmayan bir Validen daha önemlidir, daha değerlidir. Okula yeni başlamış “A” harfini yeni yazmaya başlamış gayretli olan bir çocuk işini iyi yapmayan bir gazeteciden daha önemli, daha değerlidir. Onun için kim özveriyle gayret ediyorsa bizim için en önemli adam en değerli insan odur diyoruz. Ben toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum. Dikkat ettiysek yapılan sunumda en önemli kelime sürdürülebilirlik, yani adım atmak değil önemli olan devamını getirmek ve tamamlamaktır. Onun için ben bu düşünceyle tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyor kent konseyimizin İlçemize, insanımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyor, uzlaşmayla birlikte tamamladığımız için herkese teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.“ dedi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir