Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2721 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2024 - 13:40

Bulancak Şehit Adem Kaçar Üst Geçidi’nde Tehlike

Büyüt
Küçült
Bulancak Şehit Adem Kaçar Üst Geçidi’nde

 

Bulancak Eski Cezaevi Mevkii’ndeki Şehit Adem Kaçar Üst Geçidi; pas ve bakımsızlık yüzünden çürümeye yüz tutan haliyle tehlike saçıyor.

Bulancak sahil yolunda bazı üst geçitler betonarme bir şekilde yapılmışken, bazı üst geçitler de metalden yapılmış durumda. Bu üst geçitlerden metalden olanlar düzenli bakımları yapılmadığı için pas sebebiyle çürümeye başladı. Bazı korkuluk diplerinde aşırı paslanmadan dolayı metal bağlantılar koparken, üst geçidin genel görünümü de güven vermiyor.

Bu köprünün altından Doğu Karadeniz Otoyolu’nun geçtiğini düşündüğümüzde pas ve çürümeden dolayı üst geçitte herhangi bir çökme ya da metal parça düşmesi durumunda nasıl bir trafik faciasının yaşanabileceği tahmin bile edilemez.

Üst geçidin yayaların üstüne bastığı metal saclarda çürümeden dolayı bazı bölgelerde delikler oluşmuş durumda ve metal saclar çürümeden dolayı dayanıklılığını kaybetmiş. Bu metal saçlara ayakla basıldığında yukarı aşağı oynuyor ve eğer ki kırılma ya da kopma olması durumunda yayaların otoyola düşme tehlikesi var.

Can kaybının yaşanma ihtimalinin olacağı böyle bir durum yaşanmadan önce yetkililerin acil bir şekilde Şehit Adem Kaçar Üst Geçidi ile birlikte diğer metalden yapılmış üst geçitlerin bakımlarının ve boyalarının yapılması için girişimlerde bulunması gerekmektedir.

Üst geçidin özellikle Karadeniz’e bakan tarafının aşırı pastan dolayı çürüdüğü gözlemlenirken, bunun sebebi olarak da fırtınalı havalarda denizden savrulan tuzlu suyun üst geçidin metal aksamlarını çürüttüğü düşünülüyor.

Sadece Şehit Adem Kaçar Üst Geçidi değil Bulancak, Giresun Merkez ve diğer İlçelerde de çok sayıda metalden yapılmış üst geçit var. Bu metal üst geçitlerin pas ve çürümeye karşı düzenli bakım ve tutumunun yapılması trafik ve insan can güvenliği açısından olmazsa olmaz bir durum.

Teknik anlamda metal üst geçitler; sürekli bakım tutum isteyen ve pas yüzünden tehlike saçan yapılar olarak dikkat çekiyor. Bulancak’taki betonarme üst geçitler ise oldukça dayanıklı ve metal köprülere göre bakım ihtiyacı daha az olan yapılar. Mevcut metal üst geçitlerin bakım ve tutumu oldukça maliyetli ve sürekli yapılması gereken işlemler olacağından dolayı aslında tüm üst geçitlerin betonarme yapıda olması trafik ve insan hayatının güvenliği açısından tercih edilmesi gereken bir durum olarak ön plana çıkıyor.

Haberin videosu için aşağıdaki linke tıklayın.

VİDEO

Haber: Fatma Uğurlu – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir