Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7795 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2012 - 18:30

Bulancak' ta Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Büyüt
Küçült
Bulancak ta Dünya Engelliler Günü
İlçemizde ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' düzenlenen bir programla kutlandı.

Dünya Engelliler Günü Kutlandı

İlçemizde ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' düzenlenen bir programla kutlandı.

İlçemiz Bedensel Engelliler Derneği dernek bahçesinde düzenlenen program, bugün (03.12.2012) saat 10.00 da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, dernek başkanı  Şenel ERGÜNER’in selamlama konuşması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Tayfur ELBASAN, Piraziz Kaymakamı Hüseyin ÇAM ve İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ’ nin konuşmalarının ardından, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN da duygu ve düşüncelerini paylaştı. “Engelli olmak insanın kendi kaderi değildir” diyen başkan AYDIN konuşmasında;

Değerli katılımcılar, insan bu dünyaya gelirken annesini,  babasını,  doğmak istediği coğrafyayı,  şeklini şemalini belirleyebilmek kudretine sahip değildir. Yine engelli olmak insanın kendi kaderi değildir. Bir doğuştan gelen engellilik vardır,  birde sonradan hayatımızın belli bir döneminde sağlıklı  bir yaşam sürerken ALLAH korusun trafik kazasından başka sebeplerden dolayı engelli hale gelmemiz söz konusudur.  Bizim idareciler olarak yapmamız gereken şey tabi ki acımak değildir. Ama merhamet sahibi olmak insanın bir erdemidir. Genel anlamda merhamet sahibi olmak ve anlayışlı olmak gerekir. Engelli olan arkadaşlarımız asla utanmaması gerekir. Çünkü insanoğlunun utanması  gereken tek şey kendi davranışlarıdır. İnsan kendi davranışlarından utanmalıdır. Ama bunun dışında insan şeklinden, şemailinden, engelinden dolayı asla utanmamalıdır.

Bizlere düşen, engelli arkadaşlarımıza yapması gereken tek şey, aslında engellerini kaldırmaktır. Yani bir şehirde yaşıyorken o şehirde hem sosyal statü itibariyle, hem yaşam alanı itibariyle onlara engel oluşturabilecek alanları ortadan kaldırmalı, onların rahat bir şekilde yaşamalarını sağlamalıdır. Bizde has bel kader elimizden geldiği ölçüde Belediye Başkanı olarak şehrin sokaklarını engelli arkadaşlarımızın yaşayabileceği şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. Hem de bu tür mekânlarla birlikte bedensel engelli arkadaşlarımızın hayatın bir parçası olduklarını hissetmelerini,  üretmelerini,  evlerinin bir köşesinde hapis kalmak yerine onları toplumun birer bireyi haline getirilmelerini ya da bunun mutluluğunu yaşamalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Hayata tutunmalarına katkıda bulunmak istiyoruz. Hâlbuki yakinen tanıdığımızda bir araya geldiğimizde hepimizdekinden daha fazla içlerinde yaşam sevinci bulunduğunu görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bizde bu sevinçlerine ortak olmak onların sevinçlerini artırmak üzüntülerini azaltmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bunu hem onlara bir minnet,  hem de kendi sağlığımızın bir şükrü olarak görüyoruz.

Hayat; sadece engellilerden, engelsizlerden, okumuşlardan, cahillerden, hayat bir sürü unsurun bir araya gelmesiyle oluşuyor. Dolayısıyla bu da hayatımızın bir parçası, toplumumuzun bir gerçeği,  bu gerçek ile birlikte yaşamayı alışkanlık haline getirmek ve bu gerçekle birlikte yaşamayı kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu vesileyle öncelikle bütün engelli kardeşlerimize mutluluklar diliyorum. Yaşamlarında başarılar diliyorum.  Üreten, kendilerine güvenen bireyler olarak gelişmelerini arzuluyorum ve dernek yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli kaymakamlarımıza, sevgili müftüme,  emniyet müdürüme, banka müdürlerimize, vergi dairesi müdürüne çok kıymetli Nuri GENÇ hocama, ilçe başkanımıza, belediye meclis üyelerimize ve siz engelli arkadaşlarımıza, dernek üyesi arkadaşlarımıza, öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyor hepinizi sevgi,  saygı ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.

Halk oyunları ekibinin gösterisi öncesinde, dernek üyeleri adına kısa bir konuşma yapan Fatmagül SERT, engellilerin sorunları ve beklentilerini dile getirdi. Konuşmasının ardından yanık sesiyle Bolu yöresine ait “Beyaz Giyme Söz Olur” türküsü  protokol ve dinleyenlerce büyük alkış topladı.

Program 19 Eylül Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından çay eşliğinde ikramlarla sona erdi.

Bulancak Bedensel Engelliler Derneğinde yapılan programa, Kaymakam Tayfur ELBASAN, Piraziz Kaymakamı Hüseyin ÇAM, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, İlçe Emniyet Müdürü  Hüseyin UĞURELLİ, Vergi Dairesi Müdürü Fazlı KARACA, İlçe Müftüsü Şaban SADAN, Emekli K.Kursu Hocası Nuri GENÇ, Ak Parti ilçe Başkanı Hamit KARAOĞLANOĞLU, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet CÜRGÜL, Esat SAKALLIOĞLU, Hamdi ALPARSLAN ve Mehmet AYBAR, Bazı Daire ve Banka Müdürleri, Engelli yakınları, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldılar.

                                                                           




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir