Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8500 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   26 Ocak 2013 - 01:15

Bulancak'ta Trafik Kazalarına Tepkiler Artıyor

Büyüt
Küçült
Bulancakta Trafik Kazalarına Tepkiler
Giresun'un Bulancak İlçesi'nde 23 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazasında; yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Yener Usta (20), Ordu'dan Giresun yönüne giden bir otomobilin çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Bulancak’ta yaşayan vatandaşlar da trafik kazalarına tepki gösterirken, özellikle üst geçit ve alt geçit yetersizliklerine vurgu yaptılar.

Hasan Çakı adında bir vatandaş trafik kazaları sonucu yaşanan bu ölümlere tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Kısa süreli aralıklarla gazete haberlerinde; “Otobanda bir yayaya araba çarptı” haberlerini duya duya alıştık galiba. Ama kimse refüjlerin arasının kapatılması hakkında ya da alt geçit ve üst geçitlerin artırılması için bir çaba sarf ettiklerini zannetmiyorum. Olan bizlere oluyor.

Bu iş kimin yetkisinde onu bilemem ama bildiğim bir şey varsa bu işte bir yanlışlık olduğudur. Bulancak İskelesi’nden Sarayburnu Camii’ne kadar kaç tane geçit var? Aslında kaç tane olması lazım veya kaç vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesi lazım?

Buna benzer sorular kafamızda yoksa sıra bize gelmek üzere demektir. Okulların ders programına trafik dersi koymak, ehliyet sınavlarını zorlaştırmak, bu kazaların önüne maalesef geçmiyor. Bazı şeylerin devlet tarafından yapılması gerektiğini biliriz fakat 3-5 kişi bir araya gelip yerel yöneticilere derdimizi anlatmıyoruz.

Kahvede oyun oynarken, kaldırımları sayarken; “Şuraya bir üst geçit yapmadılar” diyerek ya da; “Araç 200 km hızla gidiyormuş” veya “Sağa sola bakmadan yola atlamış” diyerek sorumluluktan kurtuluruz hep.

Gitsek Karayolları Müdürlüğü’ne, Belediye’ye, Vali’ye, Kaymakam’a. Ya da başka kim varsa derdimizi anlatsak, “Bir çare” desek elbet sesimiz duyulacak bir yerden. En azından sorumluluktan kurtuluruz. Vicdanımız rahat eder.

Harekete geçmek için kendi çocuğumuza sıra gelmesini mi bekliyoruz? Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız; ya alt komşu bilirdir ya da üst komşu bir bardak çay içmeye gidersin öğrenirsin.

Biz Karadenizliyiz. Yaz kış demeden deniz kenarına gidip, iskelede bir tur atmazsak rahat etmeyiz. Lütfen güvenliğimizi insan haklarına yakışır, özgürlüklerimizi kısıtlamadan, çözüm yolları bulmaya çalışalım.

Lütfen başka yaşamlar sönmesin. Bu yolda çaba gösterenlere şimdiden teşekkür ediyorum.”

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir