Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6920 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2013 - 18:43

''Çakır, Önce Özür Dilemeli !''

Büyüt
Küçült
Çakır, Önce Özür Dilemeli
Görele İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Şenol Öztürk, AK Parti Görele Belediye Başkan Aday Adayı Murat Çakır ile ilgili şok iddialarda bulundu.

“ÇAKIR, ÖNCE ÖZÜR DİLEMELİ !” 

 

Görele İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Şenol Öztürk’ün, AK Parti Görele Belediye Başkan Aday Adayı Murat Çakır ile ilgili şok iddialarda bulundu.    

Başörtüsüyle dershanelerde görev yapan öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığına şikayet eden Dershaneci Murat Çakır’ın başörtüsüne serbestlik mücadelesi veren AK Parti’den aday olması camiamızda şaşkınlıkla karşılanmıştır.  

Kamuoyunda gündem olacak iddiayla ilgili yazılı açıklama yaparak basına duyuran İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Öztürk, AK Parti Aday Adayı Çakır’ın, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Demokrasi Paketi’nde de yer alan başörtüsüyle ilgili sicilinin bozuk olduğu iddiasında bulundu.    

  İHLM Dernek Başkanı Öztürk, çarpıcı iddiasında şu ifadelere yer verdi;    

  “Bugün AK Parti’den Aday Adaylığını açıklayan Murat Çakır, geçmişte dershanelerde dahi başörtüsüyle çalışan öğretmenleri şikayet etmiştir.”     

Görele İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Şenol Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Görele Belediye Başkan Aday Adayı Murat Çakır’ın, geçmişte başörtüsüne karşı bir tutum izlerken bugün başörtü mücadelesini veren partiden aday olmasını kabullenemediklerini söyledi.    

  Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;    

  “Görele Belediye Başkanlığı Ak Parti aday adaylarından Murat Çakır’ın aday olmasını hayret ve şaşkınlık içersinde karşılıyorum.     

28 Şubat sonrası Ak Partinin başörtülü öğretmen ve öğrencilerin için vermiş olduğu büyük mücadeleyi sevinç içersinde alkışlarken şimdi yine o dönemlerde bu mücadeleye çomak sokmak isteyen ve ayni zamanlarda dersene işleten Murat Çakır’ın dershanelerde baş örtülü öğretmenler istemiyoruz” diye Milli Eğitim Müdürlüklerine vermiş olduğu dilekçelerin hesabını verdi mi sorusu aklıma geliyor. Dershanedeki baş örtülü öğretmenlere öcü gözüyle bakan ve dışlayan birinin önce Trabzon Ak Parti il yönetim kurulu üyesi olmasını sonrada

Görele’ye belediye başkan aday adaylığını esefle kınıyorum. 28 Şubat sürecindeki Ak Parti’nin başörtü özgürlüğü için vermiş olduğu mücadeleye ihanet edeceksin çomak sokacaksın ve ayni zamanda Ak Parti’den aday adayı olacaksın bunu çok komik buluyorum. İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı olarak buna kesinlikle karşı çıktığımızı ve  müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyorum.    

Ayrıca Çakır’ın bu dilekçelerden dolayı başörtülü öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden özür dilemesini bekliyorum.”dedi.

 

GÖRELE İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ BAŞKANI 

ŞENOL ÖZTÜRK



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir