Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8553 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2013 - 01:06

Çamoluk’ta 500 Kınalı Keklik Salındı

Büyüt
Küçült
Çamoluk’ta 500 Kınalı Keklik
Çamoluk’ta da kınalı keklikler doğaya kanat açtı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı / Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan “2013 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı” çerçevesinde 500 adet kınalı keklik (Alectoris chukar), Malatya Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilerek Giresun-Çamoluk ilçesinde doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü/Giresun Şube Müdürlüğünce ilimize getirilen 500 adet kınalı keklik, 10 günlük adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra 13 Ağustos 2013 günü Çamoluk ilçesine bağlı Kaledere köyünde doğaya salındı.

Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Çamoluk/Alucra Avcılar Derneği Başkanı Mustafa Duyan, Şube Müdürü Ertan Kuduban, Kaledere Köyü Muhtarı Zafer Kaleli ile DKMP personelinin katılımıyla 500 adet kınalı kekliğin salımı yapılarak doğaya yerleştirildi.

Kaledere köyünde 2012 yılında da 500 adet Kınalı Keklik doğaya bırakılmıştı.


Batlama Deresine 30 Bin Kırmızı Benekli Alabalık

Batlama Deresine 30.000 Adet Kırmızı Benekli Alabalık bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" adlı uygulama projesi kapsamında, 16 Ağustos 2013 günü Giresun’da Batlama deresi, İnişdibi beldesi mevkiine 30.000 adet kırmızı benekli doğal alabalık yavruları bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü/12. Bölge Müdürlüğü/Trabzon Şube Müdürlüğüne bağlı Maçka-Altındere Alabalık Üretme İstasyonunda üretimi gerçekleştirilerek Giresun’a getirilen 30.000 adet yavru kırmızı benekli alabalıklar;            16 Ağustos 2013 Cuma günü Giresun Vali Vekili Yüksel Çelik, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Alucra İl Genel Meclis Üyesi Fazlı Derbeder, İnişdibi Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. M.Angın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, DKMP Mühendisleri Zerrin Akbay, Murat Günher, Özen Özkaya, Bulancak Doğayı Sevenler Dernek Başkanı Enver Akkaya ve belde sakinlerinin katılımıyla Batlama deresine salındı.

"Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması"  projesi kapsamında; su ürünleri yönünden iç su kaynaklarımızın rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulması, amatör/sportif amaçlı avcılık yapan vatandaşlarımızı daha çok iç sulara çekebilmek amacıyla balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek bu çalışmayla doğa turizmine ve orman köylüsüne katkı sağlanmış olacaktır.

2014 yılı salım programında; Zıva deresine 30.000, Karaovacık deresine 25.000 olmak üzere 55.000 adet kırmızı benekli doğal alabalık yavrusunun yanında 50.000 adet de Abant Alabalığı yavrusunun göletlerimize salımı yapılarak çalışmalarımıza devam edilecektir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir