Orman ve Su İşleri Bakanlığı / Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan “2013 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı” çerçevesinde 500 adet kınalı keklik (Alectoris chukar), Malatya Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilerek Giresun-Çamoluk ilçesinde doğaya bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü/Giresun Şube Müdürlüğünce ilimize getirilen 500 adet kınalı keklik, 10 günlük adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra 13 Ağustos 2013 günü Çamoluk ilçesine bağlı Kaledere köyünde doğaya salındı.
Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Çamoluk/Alucra Avcılar Derneği Başkanı Mustafa Duyan, Şube Müdürü Ertan Kuduban, Kaledere Köyü Muhtarı Zafer Kaleli ile DKMP personelinin katılımıyla 500 adet kınalı kekliğin salımı yapılarak doğaya yerleştirildi.
Kaledere köyünde 2012 yılında da 500 adet Kınalı Keklik doğaya bırakılmıştı.
Batlama Deresine 30 Bin Kırmızı Benekli Alabalık
Batlama Deresine 30.000 Adet Kırmızı Benekli Alabalık bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" adlı uygulama projesi kapsamında, 16 Ağustos 2013 günü Giresun’da Batlama deresi, İnişdibi beldesi mevkiine 30.000 adet kırmızı benekli doğal alabalık yavruları bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü/12. Bölge Müdürlüğü/Trabzon Şube Müdürlüğüne bağlı Maçka-Altındere Alabalık Üretme İstasyonunda üretimi gerçekleştirilerek Giresun’a getirilen 30.000 adet yavru kırmızı benekli alabalıklar; 16 Ağustos 2013 Cuma günü Giresun Vali Vekili Yüksel Çelik, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Alucra İl Genel Meclis Üyesi Fazlı Derbeder, İnişdibi Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. M.Angın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, DKMP Mühendisleri Zerrin Akbay, Murat Günher, Özen Özkaya, Bulancak Doğayı Sevenler Dernek Başkanı Enver Akkaya ve belde sakinlerinin katılımıyla Batlama deresine salındı. "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması"
projesi kapsamında; su ürünleri yönünden iç su kaynaklarımızın rasyonel
bir şekilde değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın
gıda olarak insanlara daha fazla sunulması, amatör/sportif amaçlı
avcılık yapan vatandaşlarımızı daha çok iç sulara çekebilmek amacıyla
balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da devam
edecek bu çalışmayla doğa turizmine ve orman köylüsüne katkı sağlanmış
olacaktır. 2014
yılı salım programında; Zıva deresine 30.000, Karaovacık deresine
25.000 olmak üzere 55.000 adet kırmızı benekli doğal alabalık yavrusunun
yanında 50.000 adet de Abant Alabalığı yavrusunun göletlerimize salımı
yapılarak çalışmalarımıza devam edilecektir.