Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7907 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2012 - 20:05

Çavuşludaki rant kavgası Beldenin geleceğini baltalıyor.

Büyüt
Küçült
Çavuşludaki rant kavgası Beldenin geleceğini
Giresun Görele'deki emlakçılar Çavuşlu beldesindeki rant kavgasının, beldenin ekonomik ve sosyal yönden büyümesini engellediğini söyledi..

Çavuşludaki rant kavgası Beldenin geleceğini baltalıyor.

Giresun Görele'deki emlakçılar Çavuşlu beldesindeki rant kavgasının, beldenin ekonomik ve sosyal yönden büyümesini engellediğini söyledi..

Görele’de faaliyet gösteren Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu Çavuşlu Katı Atık Bertaraf tesisi üzerinde yapılan rant kavgasının Beldenin gelişmesine olumsuz etkisi olduğunu öne sürdü.


Siyasilerin yaklaşan yerel seçim nedeniyle Çavuşlu Belde Belediye Başkanlığı için oy peşine, bazı uyanıklarında tesisin inşaatını yavaşlatarak  yapım firmasından bir şeyler koparmanın peşinde olduğunu , bazılarının ise yerleri değersizleştirerek ucuza arsa kapatmaya çalıştığını dile getiren Sinirlioğlu” bu insanlar koşmak için atağa kalkan Çavuşlu Beldesinin ayağına sıkıyorlar.” dedi.

 

Çavuşlu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu konuşmasında şu bilgilere değindi. Sinirlioğlu” Çavuşlu’nun ve Görele’nin geleceği çok parlak, fırsatçılar bunu kendi çıkarına heba ediyor. Bu gün Çavuşlu Beldesinde m² fiyatı 10 lira olan yerlerin  3 yıl sonra m² fiyatı 100 lira olacak, bu gün m² fiyatı 100 alan yerlerin m² ise 1000 lira olacak. Bu gün 50 bin lira olan dairenin değeri 3 yıl sonra 100 bin lira olacak.

 

Şu anda bazı uyanıklar beldeye kurulacak Katı Atık  Tesisini kötülüyerek  yerlerin ileride para etmiyeceğini söyleyip gariban vatandaşın yerini ucuza satın almaya çalışıyor. Biz farkında olmasak bile Trabzon ve diğer komşu illerden bu yörede insanlar yer almaya çalışıyor. Çok yakın bir gelecekte Çavuşlu fabrikasıyla Görele’de yüksek okuluyla çok büyük bir gelişme gösterecek. Bu bölgenin nüfusu 5 yıl içinde ikiye hatta üçe katlayacak. Yaşayan bunları görüp haklılığımı vurgulayacaktır.

 

Çavuşlu halkı neye karşı çıktığını bilmeden ard niyetli insanların arkasına düşüyor. Çavuşlu Beldesinde 3 yıl içinde katı atık tesisi bitmiş olacak . Hemen yanına kurulacak olan devasa fabrikada ise 1000 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrika ile ilgili işlemler hızla devam ediyor. Özel sektör firması olacak olan kuruluşun şirketleşme ,işlemi bitti.  Ruhsat ve yapı izinlerinin  büyük  kısmı bitti. Fabrika için ilk kazma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarfından 2013 yılı içinde vurulacak. Bu kurulacak fabrikada Katı atık tesisinde ayrışan atıklar yakıt olarak kullanılacak. Bu fabrika Çavuşluyu bölgenin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasının lokomatifi yapacak.

 

Önümüzdeki yıllarda Giresun Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulunun açılması düşünülen Çavuşlu Beldesi bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bu gün Görhele fındık meleketi olarak bilinirken kurulacak bu fabrika sayesinde önümüzdeki yıllarda fabrikasının ismiyle tanınacak“dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir