Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7225 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   05 Ocak 2012 - 15:41

Cebi yanan Vatandaş Mantolamalı binalara yöneldi.

Büyüt
Küçült
Cebi yanan Vatandaş Mantolamalı binalara
Yakıt parasından cebi yanan Görele’'i vatandaşlar yakıt tasarufu sağlayan Mantolamalı binalar satın almaya başladı.

Cebi yanan Vatandaş Mantolamalı binalara yöneldi.

Yakıt parasından cebi yanan Görele’'i vatandaşlar yakıt tasarufu sağlayan Mantolamalı binalar satın almaya başladı.

Kış mevsiminin sert geçtiği Karadeniz’de özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların bütçesini yakıt giderlerine göre ayarladığını belirten Sinirlioğlu, kış aylarında yakıt giderinin aile bütçesin de önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Giresun Görele’de emlakcılık yapan Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu” Kış aylarından yakacak masrafları aile bütçelerini zorluyor. Görele’de kışın esnaf ve sanatkarın işinin en düşük olduğu dönemlerdir. Çalışan kesimin ise kış aylarında okul, gıda ve diğer giderleri yüksek oluyor. Bunun üzerine birde yüklü yakıt faturaları gelince insanların beli bükülüyor. Bunalan vatandaşımız ilk olarak yakıt giderleri yüksek olan eski binalardan çıkıp ya satın alarak yada kiraya çıkarak ısı yalıtımlı evlerde yaşamayı tercih ediyorlar. Türkiye'de yalıtım bilinci oldukça düşük seviyelerde bulunuyor. Biz Görhele Emlak  olarak, yalıtıma yapılan harcamaların vatandaşlarımızın ekonomik durumlarına katacağı artı değeri kendilerine daire almaya geldikleri zaman anlatıyoruz. Mantolamanın ne olduğunu açıklamaya devam ederek yalıtımın önemini fark etmelerini sağlamaya çalışmaktayız”dedi.

Vatandaşın tercihinde haklı olduğunu, ısı yalıtımı olan binalarda ısıtma ve soğutma için ödenen fatura bedelleri en az yarıya düştüğünü söyleyen Mimar Süleymanoğlu’da, çatı ve tüm dış cephe duvarları yalıtımlı bir dairede ısıtma ve soğutma giderlerinin en aza indiğini söyledi.

Mimar Abdurrahman Süleymanoğlu“Mantolamalı binalar serinlemek için klimanın getirdiği elektrik, ısınmak için ödenen kömür faturalarında yüzde 50'ye varan tasarruf sağlamaktadır.

Giresun ve Görele’deki binaların  ancak yüzde onu yalıtımlı. Binaların tümü yalıtımlı olsa ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlanacaktır. Yalıtım çok yüklü bir maliyet getirmeden yapılan bir yatırım. Tekniğine uygun olarak yapılan ısı yalıtımı uygulamalarıyla binalarda yüzde 50 oranında daha az yakıt tüketerek ısıtma ve soğutma sağlanabilir. Isı yalıtımı için harcanan para 3-5 yıl gibi bir sürede kendisini amorti etmektedir. Enerji tasarrufu için duvarın hatta camın ve kapının da yalıtımı yapılmalıdır. Dıştan mantolama tekniği en iyi yalıtım tekniğidir. Isı yalıtımında doğru olan binanın çatısına, döşemelerine ve tesisatlarına yalıtım uygulanmasıdır. Yapılan uygulamanın yeni yapılan binalarda veya mevcut binalarda olması da maliyeti etkileyen unsurlardır. Böyle baktığımızda ısı yalıtımının binadaki toplam maliyet içindeki yüzde 3-5 arasında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bugün 'mantolama' dediğimiz uygulamanın, tekniğine ve mevzuatlara uygun yapılması durumunda bugünkü rakamlara göre metrekaresi 30-40 TL'den başlamaktadır.

Birbirinden iddialı projelere başlayan müteahhit firmalar, projelerinde yeşil alan miktarını artırırken, yalıtıma da önem vermeye başladı.Görele’de yaşayanların son dönemlerde Mantolama ve geniş yeşil alana sahip konut tercih etmesi, isim yapmış müteahhit firmaları harekete geçirdi. Projelerini şehrin dışına taşıyan ve yeşil alan miktarını artıran firmalar, müşterilerine artık çevreci birçok uygulama da sunuyor.” diye konuştu.

Haber : Turhan Sinirlioğlu




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir