Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6701 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   23 Mart 2013 - 09:43

Define Arama Kazısına Son Verildi

Büyüt
Küçült
Define Arama Kazısına Son
Bulancak ilçesi Kovanlık Beldesi’nde Giresun Müze Müdürlüğü’nün izin ve kontrolü altında yapılan define kazı çalışmalarına 21 Mart tarihinde son verildi.

Konu ile ilgili Giresun Müze Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle;

 

Giresun Müze Müdürlüğü’nce Define Arama Yönetmeliği gereği Ordu ilinde ikamet eden Artvin ili Yusufeli ilçesi doğumlu Umulmaz Yaşasun İsimli şahsa Define Arama Ruhsat verilmiş, Giresun Müze Müdürlüğü Sanat Tarihçisi Gökhan Gürnal başkanlığında Bulancak Kaymakamlığından bir görevli, Bulancak Mal Müdürlüğü, Milli Emlak Servisinden bir görevli ve Bulancak Jandarma Komutanlığı güvenlik görevlilerinden oluşan komisyon nezaretinde Kovanlık Beldesi, Alibey Köyü Sapağı, Gemikayası Mevkiinde 20 Mart 2013 tarihi Çarşamba günü kazıya başlanmıştır.

 

Kazı alanındaki kaya bir gemiye benzediği için söz konusu mevkiye Gemikayası mevkii denmiştir. 1912-1915 yıllarında Rum çeteleri tarafından burası işaretli bir alan olduğu için 70 Kg, kadar Osmanlı Altınını bu alana sakladıkları rivayet edilmesi üzerine Umulmaz Yaşasun ve arkadaşları tarafından bu alanda Define Arama Kazısı yapılmasına karar verilmiştir.

 

20 Mart 2013 talihinde başlanılan kazıya bekledikleri sonuca ulaşamadıkları ve maddi yönden sıkıntı çektikleri için 21 Mart 2013 tarihinde son verilmiş, 22 Mart 2013 yani bugün de Kazı alanı kapatılmaya başlanmıştır.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir