Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9887 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2012 - 19:17

DİYANET-SEN' den Kesme Çiçekçilik Konferansı

Büyüt
Küçült
DİYANET-SEN den Kesme Çiçekçilik
Diyanet-Sen Giresun Şubemiz olarak, Ordu-Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan KARADENİZ'e Bulancak-Halk Eğitim Salonunda ''Yöresel Kalkınmamızda-Fındığa Ek Gelir Kesme Çiçekçilik'' konulu konferans verilmiştir.

Diyanet-Sen Giresun Şubemiz olarak, Ordu-Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan KARADENİZ'e   Bulancak-Halk Eğitim Salonunda  ''Yöresel Kalkınmamızda-Fındığa Ek Gelir Kesme Çiçekçilik'' konulu konferans verilmiştir.

Konferansa Bulancak Kaymakamı Tayfur ELBASAN, Belediye Başkan Yrd, Ömer Faruk KÖSEOĞLU, Afet İşleri İl Müdürü Halil TOPATAN,İl Tarım Gıda Hayv. Müd.Yrd. Adnan TEMÜR, Şube Yönetimi, Bulancak Muhtarlar Derneği Başkanı Turan ELİTEMİZ   ile bir çok daire amiri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile halk katıldı.

    

Şube Başkanı Karahüseyin; Sivil Toplum olarak yöremiz insanına ek gelir getirecek böyle bir projeyi hemşerilerimize yine Giresun’umuzun yetiştirdiği bir değerli ilim adamıyla buluşturmaktan mutlu olduğumuzu, bu projeye diğer sivil toplum örgütlerinin de destek vererek geliştirilmesi ve tanıtılması gerektiğinin altını çizdi.

    

Konferansta ;” Yöremizin iklim ve arazi şartlarının kesme çiçekçiliğe uygun olduğu, halkımızın bu konuda bilgisinin az olması bu projeye ilgiyi düşürdüğünü ama bu konu mutlaka halkımıza anlatılması gerektiği, burada sivil toplum  ile ilgili resmi kurum ve kuruluşların mutlaka aktif rol alması gerektiği, üreticilerin mutlaka örgütlenmesi (kooperatif-birlik vb.) gerektiği hususu özellikle vurgulandı.

Kesme çiçekçilik  sera usulü az bir maliyetle üreticilerimizin yüksek kazanç  sağlayabilme  fırsatları olduğunu, bu sektörde Giresun’un özellikle bakir olduğunu ama mutlaka Ziraat Fakültesi olarak her türlü üretim-pazarlama  konularında   yardımcı olacaklarını “ ifade ederek Diyanet-Sen’e  bilgilendirme  açısından böyle bir konferans vermelerinden dolayı da teşekkür etti.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir