Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7437 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2012 - 18:56

Doğankent İlçesinde Asayiş Sorunu Yok

Büyüt
Küçült
Doğankent İlçesinde Asayiş Sorunu
Doğankent ilçesi Giresun ilinin en sakin ve asayiş yönünden en az olayların meydana geldiği bir ilçedir.

Doğankent İlçesinde Asayiş Sorunu Yok

 

Doğankent ilçesi Giresun ilinin en sakin ve asayiş yönünden en az olayların meydana geldiği bir ilçedir.

Doğankent ilçesi Giresun ilinin en sakin ve asayiş yönünden en az olayların meydana geldiği bir ilçe olmasına rağmen bazı kişilerin bilinçsiz yazıları ile bu güzel ilçemizde olmayan sorunu sorun olarak insanlara aktarma çabası ilçe sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Tepkilerin odağında medya mensupları ve gazeteciler ilçemizin sorunlarını aktarırken doğru bilgilere dayalı olmayan ufak çaplı münferit olayları sanki ilçenin en büyük sorunu gibi göstermeye çalışmasın, bu ilçemize fayda değil zarar veriyor kaygıları yer aldı.

Vatandaşlar, 28 Ocak tarihinde Giresun ilinde yayınlanan Yenigiresun gazetesinin 2.sayfasında Yunus Aslan adlı köşe yazarının, IŞIK adlı köşesinde Doğankent Emniyeti Asayişi Sağlamalı başlığı ile kaleme aldığı yazı üzerine ilçemizde yaşamadan, iki gün gezme ile ilçeyi kötülemeye kimsenin hakkı yok diye tepki gösterdiler.

Doğankentte yaşamadan, olaylara şahit olmadan, belki sohbet esnasında geçen münferit bir olaydan yola çıkarak, ilçeyi bu kadar kötüleyip karalayarak o zararlı saydığı sarhoşlardan daha fazla ilçeye zararı olduğunu sanırız fark edemeyecek kadar ne yazdığını bilmiyor bu köşe yazarımız. diye tepkilerini ortaya koyan ilçe sakinleri O nun Doğankent in büyük sorunuymuş gibi göstermeye çalıştığı olaylar beklide binde bir denemeyecek kadar ufak çaplı hadiseler olmasına rağmen doğrudan emniyet güçlerini hedef alması, sanki onların ilçede bu olayların önüne geçemeyerek yetersiz kalıyorlarmış izlenimi yaratması ve bununla da yetinmeyip Giresun İl Emniyet Müdürlüğü'nü de bu konuda göreve çağırması hayli ilginç ve yadırganacak bir durum.

Kendisinin Doğankent'te yaşamadığını, ailesini ziyaret etmek için hafta sonu Doğankent'e gittiğinde eş-dost sohbetlerinde böyle bir durumun olduğunu duyduğunu aktardıktan sonra yazısında ahkam keserek, burada gece-gündüz özverili bir şekilde görevlerini yapmaya çalışan emniyet güçlerini zan altında bırakması ancak işgüzarlıkla ifade edilebilir.

Kendisi bu yazıyı kaleme alırken Doğankent in büyük bir sorununu dile getirerek çözüm bulmaya çalıştığını zannederken aslında tam tersi olmayan bir sorunu abartarak Doğankente en büyük zararı kendisinin verdiğinin belki de farkında bile değildir. Diyerek yazılanların ilçeyi karalamaktan öteye gitmediğine dikkat çektiler.

Yerel basında insanlara, Doğankent in güzel yönlerini anlatacak, güzelliklerini aktaracak yerde kendi ilçesinde diğer ilçelerin yanında yok denecek kadar az olan münferit bir olayı abartarak aktarması kendi aklınca emniyet güçlerini ve sarhoşları eleştirmek olabilir ama sonuç itibariyle ilçesini kötülemektir.

Bunun doğal sonucu olarak bu yazıyı okuyan insanların kafasında Doğankent sanki yaşanamayacak kadar asayişsizliğin olduğu bir ilçe gibi algılanmakta. Bu da Doğankenti tercih edecek kamu görevlilerinin tercihlerinde tereddüt yaşamalarına bile neden olabilecektir.

Bu meslektaşımız, arkadaşımız yazısını yazarken etraflıca düşünebilse, getirisi ne olur, götürüsü ne olur hesap edebilse, hele gazetecilik ve haberciliğe soyunuyorsa önce olayların doğruluğunu bir araştırabilse böyle bir sorunun Doğankent'in sorunu olmadığını anlayabilecekti.

Doğankent'te sarhoşlar kimin can ve mal güvenliğini zafiyete uğratmış. Kime saldırmış veya kimler şikayetçi olmuşta emniyet güçleri yetersiz kalmış. Bunlarla ilgili somut bir bilgi ortaya koyamamışken göreve çağırdığı İl Emniyet Müdürlüğü her gün tüm ilçelerden ve merkezden gelen asayiş olaylarını Giresun Valiliği nin internet sitesinde yayınlatmaktadır. Başka ilçelerde de bu tür sapkınlıklar var mı bilmiyorum demiş oradan bakıp, zahmet edip araştırarak Doğankent in ne kadar sorunsuz ve güvenli bir ilçe olduğunu anlayabilirdi.

Doğankent in yok denecek kadar az olan bir sorunu varsa oda güvenlik sorunudur. Bu arkadaşımız biraz daha kalsa da yol sorununu, çöp sorunun, çevre sorunun görüp onları eleştirebilseydi belki o zaman Doğankent e faydalı olmaya çalışmış olurdu. Olmayan sorunu gündeme getirerek hem kamu görevlilerini töhmet altında bırakmaz, hem de ilçeyi kötülememiş olurdu.

 

Haber ve Resim : Seyit Güvendi/ www. harsitvadisi.com




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir