Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7853 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2011 - 00:33

Doğankentli Kadınlar İş Hayatına Hazırlanıyor

Büyüt
Küçült
Doğankentli Kadınlar İş Hayatına
Doğankent Kaymakamlığı'nın öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan meslek edindirme kurslarına kadınların ilgisi oldukça yoğun oldu.

DOĞANKENTLİ KADINLAR İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR


Doğankent Kaymakamlığı'nın öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile  İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan meslek edindirme kurslarına kadınların ilgisi oldukça yoğun oldu.


İstihdamın artırılması yönelik 2011-2012 yılı için “İstihdam İçin Meslek Edindirme Projesi” kapsamında İlçe HEM ile  İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında sağlanan protokole dayalı olarak planlanan ve il istihdam kurulunda da kabul edilerek açılmasına karar verilen “muhasebe ve bilgisayar” meslek dallarında iki adet kurs 1 Aralık Perşembe günü Doğankent'te açıldı.


İş Kurumu’na kayıtlı 56 iş müracaatlısı arasından kura yöntemiyle belirlenen 30 kursiyerin; 15’i Bilgisayar işletmenliği 15’i ise Muhasebe yardımcılığı kursuna katılmaya hak kazandı.


Doğankent Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda 30 Kasım'da gerçekleştirilen Kura çekimine Kaymakam Bilgehan Karanfil, İş Kurumu Giresun Şube Müdürü Mustafa Sarı, Doğankent HEM Müdürü Bayram Şahin ve Müdür Yardımcısı Cemal Şirin, İş Kurumu'nda kurslardan sorumlu Şef Rıfat Ayar ile kursiyer adayları katıldı.


Doğankent HEM Müdürü Bayram Şahin kura çekiminde yaptığı konuşmada; "İlçemizde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması için Müdürlüğümüz ve İş Kurumu'nun işbirliği ile açılan iki kursta toplam 30 kursiyerden 22 tanesinin kadın olması ayrıca kadınların iş yaşamına katılmaya istekli oluşu bizler için sevindirici bir gelişmedir. Benzer kursların ihtiyaç ve talep doğrultusunda açılması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.


İş Kurumu Giresun Şube Müdürü Mustafa Sarı'da bu tür meslek edindirme kurslarının açılması ile eğitimli ve kalifiye eleman bulma zorluğunun önüne geçilmesine çalışıldığını ifade ederek "Kurumumuzun görevi ulusal istihdam politikasının oluşturulmasına ve istihdamın korunmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak, iş ve meslek analizleri yaparak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme, mesleki eğitimi ve işgücü uyum programları geliştirmektir. Çeşitli işler için uygun işgücü bulunmasına, istihdamında güçlük çekilen işgücü ile işyerlerinin yasal olarak çalıştırmak zorunda oldukları işgücünün istihdamlarına katkıda bulunmak için bu tür kursların açılmasına ve açmak isteyen kurum ve kuruluşlara destek olmaktır. Çalışmalarımız işsizliği azaltmak için istihdam için meslek edindirme kurslarının çoğaltılarak açılması yönünde olacaktır." dedi.


Kaymakam Karanfil'de yaptığı konuşmada; "İş Kurumu’nun, Kadınların istihdam edilebilirliklerini arttırmak, onların daha çok ve daha iyi işlere girişlerini kolaylaştırmak ve kadınların işgücüne katılımlarını önleyen engelleri azaltmak amacıyla, özellikle yerel düzeyde verdiği desteklerden faydalanmak için hazırlanan projelerimizin kabul edilmesi ile ilçemizde bulunan özellikle işsiz kadınlarımıza önemli bir fırsat sağlamıştır." diyerek konuşmasını "Kurs sonunda sertifika almaya hak kazananların, çalışma yaşamına katılmada ayrıca bir avantaj olması açısından bu tür kursların bir fırsat olduğu,  Halk Eğitimi Merkezinin bu fırsatı sunmadaki gayreti takdire şayan bir durumdur." sözleriyle tamamladı.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir