Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6917 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2013 - 18:49

Emniyetten Kaçakçılara Darbe

Büyüt
Küçült
Emniyetten Kaçakçılara
Giresun İl Emniyet Müdürlüğünün Sigara Kaçakçılığı ile ilgili bir basın bülteni yayınladı. Bültende şunlar kaydedildi;

Gümrük kaçağı sigara ticaretinin ülke ekonomisine milyonlarca lire vergi kaybı oluşturması, toplum sağlığını tehdit etmesi ve terör örgütlerinin finansman kaynaklarından birisini teşkil etmesi önemli ve bilinen bir gerçektir.

 

Türkiye’ ye kaçak olarak giren sigaraların büyük bölümünün doğu ve güneydoğu da bulunan sınır illerimizden yasadışı yollardan ülkemize girerek batı illerine sevk edildiği yapılan yakalamalardan bilinmektedir. Özellikle gümrük kaçağı sigara ve içki ticareti yapan şahısların doğu ve güneydoğu illerini batı illerimize bağlayan güzergahları kullanırken yakalanmaları, bu illeri Karadeniz sahilinden batı illerine bağlayan güzergahları kullanmaya itmiştir.

 

Bu bağlamda; Alucra İlçe Emniyet Amirliğimiz görevlilerince, 25.02.2013 günü saat13.30 sıralarında Karağaç Mahallesi Peksimet mevkiinde Kaçakçılık olaylarına karşı yapılan  rutin kontroller esnasında durdurulan 34 BT …. Plakalı kamyonetin şasesi ve kasası arasındaki mesafenin normalden fazla olduğunun görülmesi ve şoförü 1973 doğumlu M.Ö’ nün GBT sorgulamasında kaçakçılık suçundan kaydının olduğunun anlaşılması üzerine araçta sula olabileceği ve kaçakçılık yapıldığı şüphesi doğmuştur.

 

Yapılan aramada araca eklenen gizli bölmelerde toplam 20.200 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, şüpheli M.Ö adli makamlara sevk edilmiştir.

 

Bu şekilde halkımızın sağlığıyla oynayan ve ülke ekonomisinin zarara uğramasına sebep olan şahısların yakalanıp adli makamlar önüne çıkartılarak gerekli cezaların verilmesini sağlamak için tüm birimlerimiz çalışmalarına artan bir ivme ile devam ederken, halkımızın da yapacakları ihbarlar ile bu çalışmaları destekleyeceği inancındayız.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir