Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8065 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2012 - 19:59

Ergenekon'dan Açıklama

Büyüt
Küçült
Ergenekondan
Son günlere Güce ilçesine bağlı Ergenekon Köyü ile ilgili çıkan art niyetli haberler köy halkını ve muhtarı isyan etme noktasına getirdi.

MUHTAR VE KÖYLÜLERDEN “DEVLETİN AÇAMADIĞI YOLU KÖYLÜLER AÇTI” HABERİNEAÇIKLAMA

GÜCE (Hayri BAHAIR) 20-04-2012 Muhtar ve Köylülerden “DEVLETİN AÇAMADIĞI YOLU KÖYLÜLER AÇTI” Haberine Açıklama.

Son günlere Güce ilçesine bağlı Ergenekon Köyü ile ilgili çıkan art niyetli haberler köy halkını ve muhtarı isyan etme noktasına getirdi.

  Ergenekon Köyü Muhtarı Durmuş Usta ve köylüler son zamanlarda basın-yayın organlarında Ergenekon köyü ile ilgili çıkan art niyetli haberler için bir basın açıklaması yaptılar.

Köy muhtarı Durmuş Usta, yaptığı açıklamada: “Sizler de biliyorsunuz ki son günlerde DEVLETİN AÇAMADIĞI YOLU KÖYLÜLER AÇTI” haberi kamuoyunda gündem oluşturuyor. Son günlerde basın-yayın organlarında çıkan bu haber hakkındaki bilgileri sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak istedik. Bu asılsız ve art niyetli haberlerin bizim ağzımızdan duyulmasının daha doğru olduğu kanaatine vardık. Bu sebeple ben Ergenekon Köyü Muhtarı olarak köy halkı ile ortak bir basın açıklaması yapmayı uygun buldum. Öncelikle kamuoyunun, son günlerde bazı basın-yayın organları tarafından bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirildiğini söylemek istiyoruz. Muhtarın ve Köy halkının hiçbir görüşünü almadan açıklama yapan bazı kişilerinde, bu oyuna alet olduğuna üzüntüyle şahit olmaktayız” dedi.

  Son günlere basında çıkan haberlerin art niyetli haberler olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını söyleyen muhtar,”Ergenekon köyünde 2011 KÖYDES ödeneği ile bu mahalleye yeni yol açtık. Bu yol ham yol olduğu için yağışlı havalarda sık sık heyelanlar meydana geliyor. Bu yıl kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle söz konusu bu yolda 6-7 metre çığ ve heyelanlar oluştu. Arazi sahipleri yolda oluşan bu heyelanı arazilere zarar verir endişesiyle bahçelerine de attırmadığı için havaların düzelmesini beklemek zorunda kaldık. Kar yağışının etkili olduğu Ergenekon köyünde söz konusu bu yolun kar ve heyelan nedeniyle kapalı olduğu bu vakitte hastalanan Hurşit Şen’i ambulansa götürebilmek için heyelanlı bölgeden sırtla taşımaktan başka çarede yoktu. Şimdi havaların düzelmesiyle birlikte bu yolda oluşan heyelanları kaldırmak için çalışma başlattık bahçelerimize zarar verecek diye razı olmadılar. Söz konusu bu yolda oluşan heyelanları fındık bahçelerine zarar vermesin diye kendi imkânları ile temizliyorlar sonrada kalkıp bu olayı siyasi polemiğe dönüştürerek, iş makinesi istediklerini ve kaymakamlıktan olumlu yanıt alamadıklarını belirtiyorlar. Köyümüzde elde olmayarak yaşanan bu olayı habere dönüştüren kardeşimize buradan seslenmek istiyorum.2011 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sağlanan 50 bin TL ödenekle bu mahalleye bin 100 metre yol yaparken neredeydiniz? O zamanda “Ergenekon Köyü Yola Kavuştu” diye niye haber yapmadınız. Birde şunu belirtmek istiyorum söz konusu kişide muhtar vekili olduğunu söylüyor bu da yalan ben köydeyim ve görevimin başındayım. ” dedi.

  Köy halkından Rasim Can ise bu haberin kasıtlı yapıldığını ve siyasi polemiğe dönüştürüldüğünü söyledi.

  Can,”Söz konusu bu yola o zaman 5 metre yüksekliğinde çığ ve heyelan düştü, ben kendi arazime yaya olarak dahi gidemedim. Bu heyelanlı yolu greyder nasıl açacaktı. Bunların amacı köyde elde olmayarak gelişen böyle olayları siyasi polemiğe dönüştürerek kaymakam ve muhtarı kötülemeye çalışmaktır. Bir iki müfteri kişinin yapmış olduğu bu haber yüzünden Ergenekon Köylüleri adına Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’den ve İlçe Kaymakamımız Musa Evin’den özür diliyoruz. Bundan sonra böyle asılsız olaylara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

               

Muhtar ve Köylülerin Basın açıklamasının devamı Videosu www.gucehaber.com’da



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir