Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 65693 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2016 - 02:12

Espiye Yedi Değirmenler Büyülüyor

Büyüt
Küçült
Espiye Yedi Değirmenler
Giresun Valisi Hasan Karahan, hafta sonu Espiye Direkbükü-Ericek Grup yolunda ve Yedi Değirmenler Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.

Espiye Soğukpınar sapağından Direkbükü-Ericek Grup Yolu üzerindeki 30 kilometrelik yol güzergahında incelemelerde bulunan Vali Karahan, yol çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bahsi geçen yolun Espiye ilçesinin en önemli grup yolu olma özeliğini gösterdiği bilgisi veren yetkililer, ilçenin ismi duyulmuş yaylalarından olan ve Yeşil Yol Projesi kapsamında programa alınan Karaovacık Yaylası bağlantısının da bu yol yardımı ile sağlandığını belirterek, Yeşilköy, Yeniköy, Akkaya,  Güzelyurt, Gümüşdere,  Avluca ve Ericek köylerinin ilçe ve il bağlantısının da bu yolla sağlandığını söylediler.

Bu kısmın önceki yıllarda sathi kaplama yapılmış olduğunu ancak ağır tonajlı araçların çalışması ve bakım onarımın yetersiz olmasından dolayı yol güzergâhında zamanla bozulmalar meydana geldiği bilgisi veren yetkililer, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Yedi Değirmenler Tabiat Parkı yolunun, Espiye İlçesi Soğukpınar sapağı, Direkbükü Ericek yol güzergahı üzerinde bulunduğunu belirterek,  Toplamda 30 kilometre olan yol güzergahının 14 km’lik kısmının 23 bin 500 ton sıcak asfalt ile kaplandığını ve 3 milyon 253 bin 832 TL’ye mal olduğu bilgisini verdiler.

Giresun merkeze 63 kilometre mesafede 1 saat uzaklıkta bulunan tabiat parkını da gezen Vali Karahan, park içinde yapılan düzenlemeleri ve güzergah yolunda tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Yedi Değirmenler Tabiat Parkının eşsiz bir doğa harikası olduğunu belirten Vali Karahan, ilimiz turizmine kazandırılan parka ulaşımın konforlu rahat hale gelmesiyle birlikte parkı ziyaret eden ziyaretçilerin daha da arttığını söyledi.

İncelemelerde Espiye Kaymakamı Mesut Çoban ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir de hazır bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir