Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5862 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2013 - 12:03

Festivalde, muhteşem gala gecesi

Büyüt
Küçült
Festivalde, muhteşem gala
Doğu Karadeniz Bölgesinde ilk defa Belediyemiz tarafından düzenlenen ''Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nin, ''Gala Gecesi'' Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Gala Gecesi’ne, Kaymakam Tayfur ELBASAN, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Aydındere Belde Belediye Başkanı Haydar KARAKILIÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Sedat KARABIÇAK,  AK Parti İlçe Başkanı Hamit KARAOĞLANOĞLU, bazı daire müdürleri, yerli ve yabancı ekipler ile festival programını izlemek isteyen binlerce vatandaş katıldı.

 

“Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Gecesi” Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN “İlk defa Bulancak’ta bu tür bir etkinliğe birlikte imza atıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği yegâne bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. Daha önce TRT televizyonunda gördüğümüz etkinlikleri ilk defa ilçemizde aynı güzellik ve tazelikte yaşatmaya gayret ediyoruz. Her şeyden önce yeryüzünün en güzel yatırımının çocuklar olduğunu düşünüyoruz. Onları geleceğe hazırlayan, gelecekte onlar için iyi şeyler hazırlamak olan ödevimizi de en iyi şekilde yerine getirmenin gayretiyle hareket ediyoruz.  Bu akşam ilçemizde 4 günlük bir etkinlikle birlikte 5 ülke ve 4 ilimizden misafirlerimizi kendi evlerimizde ağırladık. İnanıyoruz ki kökleri kendi ülkelerinde dalları ve meyveleri bizim ülkemizde ve ilçemizde olan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızı ailelerimizde misafir etmek suretiyle kökleri ilçemizde dalları ile meyveleri bütün dünya ülkelerine ulaşabilecek bir fidanı da yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu sürece katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem Kültür Bakanlığımıza hem de misafir öğrencilerimizi kendi çocukları gibi kendi evlatları gibi evlerinde misafir eden bütün Bulancak halkına teşekkür ediyorum.

Umudunu yitiren insanlar çocukların gözüne baksın. Aradığı ve kaybettiği her şeyi orada bulacaktır. Küçük şeylerden mutlu olmayı, küs durmamayı ve sürekli bir şey ile meşgul olup, geleceğe umutla bakmayı sadece çocuklarımızın gözünde bulabiliriz. Bizim için ışık ve ilham kaynağı olan bu gözlerde ki enerji hiçbir zaman sönmesin istiyoruz. Geleceğimiz aydınlık ve bayramınız kutlu olsun diyorum" dedi.

Başkan’ın açılış konuşmasının ardından festival kapsamında Azerbaycan, Rusya, Belarus, Gürcistan, Ukrayna, Edirne, Sinop, İzmir ve Samsun’dan gelen dans ve halk oyunları ekipleri ile Bulancak Belediyesi Halk oyunlarının gösterileri büyük beğeni ile izlendi. Ayrıca Dünya birincisi Rusya Akrobat ekibinin gösterileri nefesleri keserek izleyenlerden büyük alkış aldı.

Başkan AYDIN ve festivali izleyen bütün seyirciler hep birlikte ayağa kalkarak “Ram Zam Zam” Show’una eşlik ederek çocukların eğlencesine katıldılar. Gala gecesi Azerbaycan ve Belarus’tan gelen yerel sanatçıların verdiği müthiş konserlerle devam etti.

Gecenin finalinde ise Başkan AYDIN, Kaymakam ELBASAN, İl Milli Eğitim Müdürü AKKURT, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı KARABIÇAK ve AK Parti İlçe Başkanı KARAOĞLANOĞLU, “Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ne katılan ekiplere birer plaket vererek teşekkür ettiler.

 

Hüzünlü Veda

"Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali" kapsamında ilçemize gelen misafir çocuklar bugün saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanında yapılan programla uğurlandılar.

Ukrayna, Belarus, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Edirne, İzmir, Samsun ve Sinop’tan gelen ve ilçemizde ailelerde misafir olan öğrenci ve ev sahiplerinin ayrılışları hüzün doluydu. Dili, dini ve ırkı ayrı olan bu çocuklarla ev ortamlarını paylaşan ve kardeşlik köprüsü kuran çocuklarımız, ayrılmanın hüznünü, ama yeni bir dost edinmenin onur ve sevincini yaşadılar. Kurmuş oldukları dostluk ve kardeşliğin, geleceğin Milletvekili, Başbakanı ve hatta Cumhurbaşkanı olacak bu minikler, dünya barışına sunmuş oldukları katkının da bilincinde idiler.

Misafir oldukları ailelerin yanından ayrılan minikler, ayrılırken hüzün dolu anlar yaşayarak bir daha bu ve benzeri kardeşlik duygularını yaşatacak ortamlarda buluşmak dileğiyle birbirlerinden ayrıldılar.

Düzenlenen programda Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, festivalimize gelerek ilçemizi renklendiren bütün konuklara hediyeler vererek bir daha görüşmek üzere misafirlerini uğurladı.

          
Başkandan konuklara teşekkür ziyareti

"Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali" Gala gecesi programından sonra, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN yurt içi ile yurt dışından gelen konuk aile ve ekip liderlerini ziyaret etti.

    Bulancak Öğretmenevinde gerçekleşen ziyarette, konuşmaların en zoru veda konuşmasıdır diyen Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN “ İlçemize renk kattınız, Soframıza bereket oldunuz, Bahçemize yeni tohumlar ektiniz, Yeni çiçekler oldunuz. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim için bu bir son değil bir başlangıç olsun. Konuşmaların en zoru veda konuşmalarıdır. Onun için ben bunu bir veda konuşması olarak değil bir başlangıç bir davet konuşması olarak değerlendiriyorum. Emeği geçen herkese ve tüm misafirlerimize, İzmir’den, Sinop’tan, Edirne’den ilçemize kattığınız renk için, Ukrayna’dan, Gürcistan’dan, Belarus’tan, Rusya’dan ve Azerbaycan’dan soframıza kattığınız bereket için herkese minnetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

             Yurt içinden ve yurt dışından gelen ekiplerin liderleri Festival anısı olarak Başkan AYDIN’a hediyeler sunarak burada olmaktan mutlu olduklarını belirttiler.

 

      





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir