Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5002 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2023 - 22:10

Gıcıklı ve İncüvez köprüleri yenileniyor!

Büyüt
Küçült
Gıcıklı ve İncüvez köprüleri

Bulancak şehir içinden geçen Bulancak Deresi üzerinde bulunan Gıcıklı köprüsü ve İncüvez deresi üzerinde bulunan İncüvez köprüleri DSİ tarafından yenilenecek.

Köprülerin yenilenmesiyle ilgili bir açıklamada bulunan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar; “Bulancak genelinde gerek alt yapıda gerekse üst yapıda sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında, ilçemizin içinden geçen derelerimizin üzerinde bulunan köprülerin yenilenmesi uzun süredir gündemimizdeydi. Mevcut durumlarıyla artık ihtiyacı karşılamayan ve sel afeti riski taşıyan köprülerin yenilenmesi için DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonuç verdi. DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Cengizhan Kılıçaslan Beyefendi ile proje üzerinde ve yerinde incelemelerde ve değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Müdürümüz köprülerin yenilenmesi için Pazartesi günü çalışma başlatılacağını iletti. Doğalgaz, Elektrik ve içme suyu hatlarının geçişi içinde köprülerimizin yenilenmesi kritik öneme sahiptir. Ayrıca yeni yapılacak köprülerimiz orta ayağı olmadan ve yükseltilerek yapılacağı için sel riski açısından da çok daha güvenli bir hale geleceklerdir.

25 Eylül Pazartesi itibarı ile yıkım işlemine başlanan Gıcıklı köprüsü 30 gün gibi kısa bir sürede yeniden yapılarak hizmete sunulacak olup, devamında İncüvez köprüsünün yapımına başlanacaktır. Yapım sürecinde araç ve yaya trafiğine kapalı olacak güzergahta vatandaşlarımızın alternatif güzergahları kullanması gerekmektedir. 1930'lu yıllarda yapılan ve yaklaşık 90 yıl hizmet veren Gıcıklı köprümüz artık eski Bulancak fotoğraflarındaki anılarımızda yaşamaya devam edecek. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir