Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7266 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   08 Mart 2013 - 14:24

Girişimcilere büyük destek

Büyüt
Küçült
Girişimcilere büyük
Belediyemiz ve Kent Konseyi ortaklığında Girişimcilik haftası dolayısıyla ''Giresun'da Girişimcilik Kültürü'' konulu konferans dün İlçemiz Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşti.

Karadeniz Bölgesel Girişimcilik ve Melek Yatırımcılık Zirvesinin bir ayağını da oluşturan konferans, dün saat 13:00 da İlçemiz Ticaret ve Sanayi Odası salonunda İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi DURMUŞ tarafından verildi. 

 

İlçe Kaymakamı Tayfur ELBASAN, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM,  Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ, Belediye Meclis Üyesi Hamdi ALPARSLAN, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin ZERE, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, basın mensupları, girişimci ve girişimci adaylarının  katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN ”bu programı küçük bir ilçenin büyük bir adımı olarak görüyoruz” diye başladığı konuşmasında özetle;

 

“Bir şey üretiyor olmak son derece önemlidir. Ancak, genel itibariyle çağımıza baktığımız da tüketime yönelik bir hamle var. Tüketim topluluğu oluyoruz. Ben diyorum ki,  ne kadar tüketiyorsak o kadar köleyiz, ne kadar üretiyorsak o kadar özgürüz. Tabii ki tüketimle üretim aynı zamanda her ne kadar birinde kölelik, birinde özgürlük olsa da bir şekilde aynı zamanda iki kardeş kavram olarak görüyoruz. Çünkü tüketimin olmadığı yerde üretiminde hiçbir anlamı olmayacaktır. Dolayısıyla, bir taraftan tüketimi teşvik etmek bir taraftan da üretimi teşvik etmek gerekir.” dedi.

 

Yeni inşaatı hızla devam eden havaalanının hizmete açıldığında bölgeye çok ciddi bir ilginin olmasını sağlayacağını belirten Başkan AYDIN, iş dünyası ile bölgemizi buluşturacak adımların 17-18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi, Üniversiteler Kış zirvesine katılarak attıklarını ve bu konferansın da Ekim ayı içinde Belediyemiz öncülüğünde, Valiliğimiz himayelerinde, DOKAP ve EBAN ortaklığında İlimizde yapılacak “Karadeniz Girişimcilik Zirvesi” nin bir ayağı olduğunu belirtti.

 Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından, kürsüye gelen Girişimcilik Uzmanı Remzi DURMUŞ özetle; ABD, Almanya, Japonya ve Çin gibi gelişmiş ülkelerde girişimcilik kültürünü anlatarak Ülkemizdeki girişimcilik kültürü ile karşılaştırmaları yaptı. Özellikle ülkemizde ortak iş yapma kültürünün yerleşmediğini belirterek genellikle aile şirketleri şeklinde iş yapıldığını belirtti. Bu nedenle farklı iki sermaye sahibinin bir araya gelerek bir iş kurdukları çok az görülmektedir dedi.

 

İlçemizin çok güzel bir doğası olduğunu da vurgulayan DURMUŞ, İlimizin ve İlçemizin teşvik yasası kapsamında olması, kavşak noktasında bulunması, geniş yeşil alanların bulunması ve karadeniz’e kıyısı olmasının yanında yeni havalimanının da yapılmasıyla girişimcilik açısından güçlü yanlarını sıralayarak, yetiştirilmemiş insan gücü, girişimcilik kültürünün olmayışı, sermaye yetersizliği, vergilerin yüksek oluşu, toplumsal algılamaların memur olma eğiliminde olma gibi dezavantajlı yönlerini de sıraladı.

 

Ülkemizde, İlimiz ve dolayısıyla İlçemizde girişimci olabilmek için, 2009 krizi sonrası dünyada oluşan yeni vizyon, gelişmekte olan Türkiye, teşvikler ve Yatırım alanlarının olması (Turistik, tarihi, kültürel) gibi fırsatların bulunduğunu belirten DURMUŞ, Beyin ve sermaye göçü, yabancı sermayenin ilgisizliği, güvenlik algısı, bireysel işletme kurma arzusu, işbirliğinden kaçınma ve eski usul ve bilgiye dayalı olarak işletme açma gibi sebeplerin de girişimciliği tehdit eden unsurlar olduğunu vurguladı.

 

Giresun’da girişimcik kültürünün yaratılabilmesi için ise; en az bir TV kanalında Girişimcilik ile ilgili haftalık program yapılması, Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında ve üniversite işbirliği ile büyük bir girişimcilik merkezi kurulması, Liselerde girişimcilik kulüpleri kurularak, seminerler ve konferanslar düzenlenerek iş dünyası ile okullarımızın bir araya getirilmesi, Ortaokul ve liselerde uygulamalı proje yönetimi eğitimleri verilmesi, Şehrin muhtelif bölgelerinde girişimcilik ve desteklemeler ile ilgili danışma ofisleri kurulması ve topluma başarılı girişimcilik örneklerinin anlatılması için en önemlisi girişimcilik kuluçka merkezinin oluşturulması gibi hususların girişimcilik kültürünü aşılayacağını belirtti.

 

Katılımcıların beğeniyle takip ettiği konferans soru cevap şeklinde devam ederek yaklaşık 1,5 saat sürdü.  NTV kanalının çekim yaptığı program, yetkililerden alınan bilgiye göre yayın akışında bir değişiklik olmaz ise bugün   saat 13.00’da  NTV haber öğle bülteninde yer alacaktır.

 

            Konferans sonrası Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN ve Girişimcilik Uzmanı Remzi DURMUŞ NTV muhabiri Ahmet KAYACIK’ın sorularını yanıtladığı röportaj gerçekleştirdiler.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir