Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6164 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2012 - 16:44

Görele Aydınlar'a Çimento fabrikası müjdesi

Büyüt
Küçült
Görele Aydınlara Çimento fabrikası
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA Görele'nin Aydınlar beldesine Çimento fabrikası kurmayı gündemine aldı

Görele Aydınlar’a Çimento fabrikası müjdesi

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA Görele'nin Aydınlar beldesine Çimento fabrikası kurmayı gündemine aldı

 

Giresun Görele İlçesi Aydınlar beldesi son günlerde gündeme gelen projelerle geleceği en parlak olan beldeler arasına girdi.

 

Giresun’un çöp sorunun çözümünde büyük sorun olan katı atık tesisinde yeni alternatifin Aydınlar Beldesi olmasının ardından, ikinci büyük projede Çimento fabrikası oluyor.

 

Edinilen bilgiye göre önümüzdeki yıllarda Giresun genelinde yapılacak olan kentsel dönüşümde inşaat maliyetlerini aşağıya çekmek ve ortaya çıkacak Çimento ihtiyacın karşılamak için Görele’ye Çimento fabrikası kurulması gündeme geldi.

Aydınlara kurulacak olan katı atık (çöp arıtma) tesisinden elde edilecek metan gazı ile Çimento fabrikanın tüm enerji ihtiyacını karşılamak için kurulacak olan fabrikanın bu beldeye kurulması düşünülüyor. Ayrıca yapılan ilk  çalışmalarda bu bölgede çimentonun ana hammadesi olan, kireçtaşı, kil ve marn’ın  bol miktarda bulunduğu tespit edildi.

Çimento fabrikası için kim ne dedi

Görele için en büyük hayalinin çimento fabrikası kurulması olduğunu dile getiren Süleymanoğlu İnşaat Genel Müdürü Mimar Abdurrahman Süleymanoğlu, böyle bir yatırımın bölgeye çok büyük bir katma değer sağlayacağını dile getirdi.

Süleymanoğlu, "Bu gün Giresun ili sınırları içinde 15 beton santrali var. Her santral ortalama bin metreküp beton üretiyor. 15 santralde 15 bin metreküp beton üretiliyor. Sadece hazır betonda kullanılan çimento 5 bin ton yapıyor. Görüldüğü gibi pazarı hazır bir iş kolu. Ürettim, kime satacağım endişesi yok. Emek yoğun bir iş kolu, çok büyük istihdam sağlar. Bu konuyla ilgili bir fizibilite çalışması yapılsa iyi olur kanaatindeyim. Böyle bir yatırıma biz bile ortak olmayı düşünürüz." diye sözlerini tamamladı.

 

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci’de Çimento fabrikasının fikir babasının kendi olduğunu bunun uygulamaya geçecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Demirci:” 23. dönem Milletvekili adayı olduğum zaman üretiğim fikirler içinde Çimento fabrikası da vardı. Bu konuda epey araştırmalarım oldu. Bu çalışmalarımı Kalkınma Ajansı Başkanlığı ve Valimizle paylaştım. Görele bu yatırımın yapılabileceği en uygun yer. Hammade hazır, yer hazır , fabrikayı işletecek enerji bile hazrı, üretileni satacak pazar dahi hazır. Gürcistan ve Rusya hemen yanıbaşımızda en büyük Pazar, üret sat. Gerçekten bu proje uygulanırsa çok büyük bir boşluğu kapatacak. En büyük katkıda istihdama olacak. Bu gün çimento fabrikası Ünye’ye çok büyük katkı sağlamıştır bunu kimse inkar edemez, neden Görele’de Ünye kadar ilerlemesin.” diye konuştu.


Haber : Turhan Sinirlioğlu




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir