Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8339 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   08 Şubat 2013 - 20:31

Görele' de Herkes Şaşkın

Büyüt
Küçült
Görele de Herkes
Görele Çömlekçi Vadisi ve Aydınlar bu kez de Çimento Fabrikasıyla karşı karşıya..Yöre halkı daha önce Çöp Katı Atık Tesisi ile ilgili protestolarıyla yaşadığı yeri kurtarmış, yine Çavuşlu'ya yapılmasına karar verilen tesis için protestolarını sürdürmüştü..

GÖRELE’DE HERKES ŞAŞKIN!

Görele Çömlekçi  Vadisi ve Aydınlar bu kez de Çimento Fabrikasıyla karşı karşıya..Yöre halkı daha önce Çöp Katı Atık Tesisi ile ilgili protestolarıyla yaşadığı yeri kurtarmış, yine Çavuşlu’ya yapılmasına karar verilen tesis için protestolarını sürdürmüştü..

Aydınlar’a yapılması düşünülen Kuzey Doğu Çimento fabrikası ile ilgili Görele’de yaşayanların sessiz kaldığını ve iktidar kanadının net olmadığını  ifade eden “Derelerin Kardeşliği Platformu” Giresun Temsilcisi Ali Dursun, GOP Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Halil Hayta, Niyazi Tokalak ve Ahmet Tokalak Gaziosmanpaşa GOPAJANS’ta bir araya geldi…

 
Niyazi Tokalak, “Giresun Valisi D. Ali Şahin Aydınlar’a çöp hamlesinden sonra çimento hamlesine geçti.Aynı  yörede bu kadar ısrar karşısında yöre halkı şaşkın. Fındık yaprakları bile beton olacak. Evlerimizde yaşam çekilmez olacak.Görele’de insan bırakmayacaklar. Buralardan herkes göç etsin mi isteniyor?Dünyanın en kaliteli fındığının yetiştiği Görele’de çimento fabrikası için kimler karar verdi.Yöre halkına kim neyi sordu? Yeşili, mavisi ile çevresinde en bakir kalan toprakları da yok etmeye çalışıyorlar”diye konuştu.. 

GOP Giresun Derneği Başkanı Mehmet Halil Hayta;” Bu işler birileri para kazansın diye olmaz.Sessiz sedasız da olmaz.Hangi yöre olursa olsun, çevreyi ve canlıları yok eden bu tür yatırımlar yapılırken yöre insanının haberi olmalı. Yöreye ne verecek? Yöreden ne götürecek? Bilinmesi lazım. Yatırım yapılıyor diye yatırım yapılmaz. Birileri para kazansın diye Göreleli, Eynesilli, Tirebolulu insanların huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok! Konu sağlık olunca, bu tür yatırımlar için 2 kez düşünülmeli. Bu doğa hepimizin.Fabrika sahiplerinin değil..Fındık mamulleri ile ilgili yatırımlar yöre için daha mantıklı”dedi..

Derelerin Kardeşliği Platform Giresun Temsilcisi Ali Dursun ise;”Bir doğa sever olarak çevremize sahip çıkıyoruz. Bunlardan bile eleştiri alıyoruz.Öyle duruma getirdiler ki artık Görele’ye sahip çıkmakta suç!.Çevre her türlü kirli yatırımlarla gündeme geliyor, Göreleli sessiz..Göreleli STK olarak hava atan başkan ve yönetim kurulları ortada yok.Kemençe Festivalinde herkes Görele’de.Olmaz böyle şey. Aydınları çöpten kurtardık. Şimdi de çimento işi çıktı. Bin kişi çalışacak diyorlar. Bu teknoloji çağında Görelelileri kandırmasınlar..Giresun’un tamamında bu kadar istihdam yok! “dedi….

Zeki AL




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir