Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5792 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2013 - 18:37

Görele'de ev sahipleri üniversite öğrencilerini el üstünde tutuyor..

Büyüt
Küçült
Görelede ev sahipleri üniversite öğrencilerini el üstünde
Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu kazanan öğrenciler İlçe'de ev bulma sorunu yaşamıyor.

Görele’de ev sahipleri üniversite öğrencilerini el üstünde tutuyor..

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu  kazanan öğrenciler İlçe’de ev bulma sorunu yaşamıyor.

Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu, ev sahiplerinin artık öğrenciye evini kiraya vermekten çekinmediğini, hatta kiralayanın üniversiteli olmasını tercih ettiğini belirtti.

Görele’de, öğrenci potansiyelinin fazla olmasının ev kiralarını  dengede tuttuğunu belirten Sinirlioğlu, "Artık ev sahipleri Görele’ye gelen Üniversite öğrencilerini dört gözle bekliyorlar. İlçemizde öğrencilerin gelmesiyle bütün meslek dallarında hareketlenme olduğu gibi emlak sektöründe de önemli oranda hareketlilik sağlandı.'' diye konuştu.

BİR ZAMANLAR ÖĞRENCİYE DAİRE VERİLMEYEN YERLERDE BİLE ANLAYIŞ DEĞİŞTİ

Görele’de durgun olan piyasanın son bir aydır öğrencilerin gelmesiyle hareketlendiğini vurgulayan Sinirlioğlu, kiralarda ise önemli bir artış olmadığını dile getirdi. Düzenli, kirasını ödeyen kiracı bulmakta zorlanan ev sahiplerinin, öğrencileri 'en iyi kiracı' olarak görmeye başladığını anlatan Sinirlioğlu, şunları kaydetti: "Bir zamanlar öğrenciye daire verilmeyen yerlerde bile anlayış değişti. Öğrencilere bir zamanlar ileri sürülen ağır şartlar kalktı." diye konuştu.

GÖRELE’DE KONUT SAYISINDAKİ ARTIŞ RAHAT NEFES ALMAMIZI SAĞLADI

Sinirlioğlu, "Öğrenciler, bu yıl rahat ev buldular. Her ne kadar geçmiş yıllarda öğrencilere farklı kiralar talep edilmişse de bu yıl böyle olmadı. Hatta kiralar daha aşağı seviyelerde tutuldu. Konut sayısındaki artış ve stoklar işimizi daha da kolaylaştırdı.'' şeklinde konuştu.

Sektörde yeni yapılan konutlar sayesinde konut sıkıntısının aşıldığını belirten Sinirlioğlu, ev arayan öğrencilerin işinin kolaylaştığını söyledi. Sinirlioğlu, "Öğrenciler artık istedikleri yerden uygun fiyatlarla ev bulabiliyorlar. Geçmişte yaşanan ekonomik krizleri bilen ev sahipleri de öğrencileri, kiracıları mağdur etmemeye çalışıyorlar.

Öğrencilerede tavsiyem okul açılmadan Görele’ye gelip, aceleye getirmeden ev arasın. Apartmanın güvenlik durumuna, okula yakın olmasına, aidat ücretlerine, aidat ücretinin uygun olmasına dikkat etmeli. Evin elektrik, su borçları var mı? kontrol etmeli. Elektrik ve su sayaçlarını kontrol etsin. Öğrencilerin gelmesi sonucu talebin artmasıyla hem istediğiniz gibi daire hem de istediğiniz kira bedelini bulamayabilirsiniz. Bu sebeple okula başlamadan birkaç hafta öncesinde evinizi tutmuş olun. " dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir