Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10039 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   30 Mart 2013 - 11:06

Güce Şaban Kale Şehitlerini Unutmadı.

Büyüt
Küçült
Güce Şaban Kale Şehitlerini
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şaban Kalesindeki şehit mezarları ziyaret edildi.

          GÜCE ŞABAN KALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

GÜCE(Hayri BAHADIR)28-03-2013 Güce Şaban Kale Şehitlerini Unutmadı.          

  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şaban Kalesindeki şehit mezarları ziyaret edildi.


  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Güce protokol üyeleri Şaban Kalesindeki 1918 yılında 1.Cihan savaşında şehit düşen erlerin mezarları ziyaret edildi.

  Güce İlçe Kaymakamı Musa Evin, Belediye Başkanı Osman Karabatak, Garnizon Komutan Bülent Bayram Akkoyun, İlçe Emniyet Amiri Refik Mırık, İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Salih Bahadır, daire amirleri ve vatandaşlar Şehitler Haftası dolayısı ile Şaban Kalesi Şehitliğinde düzenlenen programa katıldı. Müftü Mustafa Kayış, şehitler için Kuran’ı Kerim okuyarak dua etti.

  Güce İlçe Kaymakamı Musa Evin, Şaban Kalesi Şehitleri ziyareti ile ilgili olarak.” ”99-yıl önce çetin savaşın yaşandığı Şaban Kalesi’nde düşman ile cansiperane şekilde savaşan ve ardından da şehit olan askerlerin defnedildiği Güce ilçesine bağlı Giyimli Mahallesi Şaban Kalesi’nde yer alan şehit mezarları ile ilgili çalışma başlatan Güce Haber’e teşekkür ediyorum. Biz bugün buralarda rahat ve huzur içinde yaşıyorsak ve gezip dolaşabiliyorsak bunu burada yatan şehitlerimize borçluyuz. Şehitlik Allah katında çok değerlidir; peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını feda etmişler, deyim yerindeyse canları ile cenneti satın almışlardır. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, “ ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi” inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakârlıkları esirgememeliyiz”

     Şaban Kalesinde Şehit Düşen Askerler Adına Anıt Yapılacak

1.Cihan Savaşı Rus işgali zamanında Şaban Kalesi’nde vatanını savunurken şehit düşerek buraya defnedilen askerlerimiz için yakın zamanda mezarlık çevresinde düzenleme yaparak, anıt mezarları yaptıracaklarını söyleyen Kaymakam Evin," Bize bu vatanı bırakanlara minnet borcumuz var, hatıralarını yaşatmamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir