Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5588 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2013 - 11:13

Güce'de Muhtarlar Tarım Sigortaları Konusunda bilgilendirildi.

Büyüt
Küçült
Gücede Muhtarlar Tarım Sigortaları Konusunda
Giresun'un Güce ilçesinde Muhtarlara yönelik, tarım sigortaları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Güce’de Muhtarlar Tarım Sigortaları Konusunda Bilgilendirildi!

GÜCE(Hayri BAHADIR) 03-02-2013Güce'de Muhtarlar Tarım Sigortaları Konusunda bilgilendirildi.

  Giresun'un Güce ilçesinde Muhtarlara yönelik, tarım sigortaları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

  Ziraat Bankası Güce Şubesi tarafından Güce ilçesinde, Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

  Güce İlçe Merkezindeki özel bir resteorantta yapılan bilgilendirme toplantısına, Ziraat Sigorta Karadeniz Bölge Koordinatörü Murat Selçuk Arslan, Güce Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Çetin Yüksel, İlçe Tarım Müdürü Nazmi Arslan, Güce Ziraat Odası Başkanı Salim İslam, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

  İlçe Merkezindeki Köy ve Mahalle muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Ziraat Sigorta Karadeniz Bölge Koordinatörü Murat Selçuk Arslan yaptı.

Sigortaları Havuzunun oluşumu, yapısı  ve işleyişi ile Devlet destekli Tarım sigortaları hakkında katılımcılara oldukça faydalı bilgiler veren Murat Selçuk Arslan, Çiftçilerin olası zararlara karşı tarım sigortalarını yaptırması gerektiğini ve Ziraat Sigorta olarak asıl amaçlarının Devlet Destekli Tarım Sigortaları sistemi hakkında muhtarları doğru yönde bilgilendirmek olduğunu ifade etti.

  Sigorta bedellerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Arslan,”Günümüzde tabi afetlere karşı en ideal yöntem; üretici-devlet-sigorta sektörü arasındaki bağın güçlendirilmesidir. Bu sayede sürdürülebilir bir tarım sigortası sistemiyle üretici gelirlerinde istikrar sağlanması mümkün olacaktır. Bilindiği üzere 21.06.2005 tarih ve 25852 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘‘5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu’’ ile tarımsal ürün ve hayvanlarını sigorta yaptıran üreticilerin doğal afetlerden meydana gelen zararları teminat altına alınmıştır. Her geçen gün kapsamı daha da genişlemekte olan tarım sigortaları ile doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kayıpları Tarım Sigortaları havuzu tarafından teminat altına alınarak karşılanmaktadır” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir