Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8559 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   29 Ocak 2013 - 20:32

Güceli Bayanlar Böğürtlen Topluyor.

Büyüt
Küçült
Güceli Bayanlar Böğürtlen
Giresun'un Güce ilçesinde bayanlar, hayvanlarına kışlık yiyecek olarak dağlardan, böğürtlen topluyorlar.

  HAYVANLARINA SAMAN ALAMAYAN GÜCELİ BAYANLAR BÖĞÜRTLEN TOPLUYOR              

GÜCE(Hayri BAHADIR)29-01-2013 Hayvanlarına Saman Alamayan Güceli Bayanlar Böğürtlen Topluyor.

  Giresun’un Güce ilçesinde bayanlar, hayvanlarına kışlık yiyecek olarak dağlardan, böğürtlen topluyorlar. Güce ilçesine bağlı Giyimli mahallesinde ikamet eden ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ineklerine saman alamayınca, yörede 'Böğürtlen' olarak bilinen dikenli otları yedirmek zorunda kalıyorlar.

İlçeye bağlı Giyimli Mahallesinde besicilik yapan Emine Bahadır(54) ve Hatun Bahadır(58), saman fiyatları yükseldiği için dağlardan Böğürtlen topladıklarını ve hayvanlara yiyecek olarak verdiklerini söylediler. 

  Saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı hayvanlarını dağlardan topladıkları Böğürtlen dikeniyle doyurduklarını ifade eden Hatun Bahadır, şunları ifade etti: " Hayvanlarımızı para etmediği için satamıyoruz. Tonu 1.300 TL’ye çıkan samanı da alamıyoruz. Mecburen dağlardan Böğürtlen toplamaya gidiyoruz. Hayvanlar ahırda aç dururken çare aramaya çalışıyoruz. Samanın pahalı olmasından dolayı ineklerimize dağlardan topladığımız ve adına Böğürtlen dediğimiz dikenleri küçük baltalarla ince ince kırıp ineklerimize yediriyoruz Dikenlerle beslenen ineklerimiz kilo almıyor bundan dolayı hayvanlarımız üremede büyük sıkıntı yaşıyor. Devlet yetkililerimiz, özellikle Tarım Bakanlığımız, bu ithal et alımını durdurursa ülkemizde bizim hayvanlarımız tekrar değer kazanacak. Çünkü bu yıl ithal hayvanların ülkemize girmesinden dolayı bizler hep zarar ettik. Satsak satamıyoruz baksak bakamıyoruz. Tarım Bakanlığımız, dışarıdan hayvan ithalatını durdurursa belki hayvanlarımız para eder bizlerde rahat ederiz” dediler.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir