Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9086 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   29 Kasım 2020 - 21:45

İçme suyu arıtma tesisi projesi ihale aşamasına geldi!

Büyüt
Küçült
İçme suyu arıtma tesisi projesi ihale aşamasına

 

 

Son zamanlarda ilçemiz içme sularında görülen ve şikâyetlere neden olan bulanıklık sorunu “İçme Suyu Arıtma Tesisi” projesiyle çözülecek.

 

Proje çalışmaları tamamlanan arıtma tesisinin ihalesi önümüzdeki ay yapılarak 5 ay içinde de devreye alınacak.

 

Proje yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Recep Yakar, “Son aylarda içme sularında görülen bulanıklık sorununun, ilçeye içme suyu sağladığımız bazı kuyularda zengin yeraltı minerallerinden olan demir ve mangan oranının yükselmesinden kaynaklandığını tespit ettik. Yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda çözümün arıtma tesisi kurulması olduğuna karar vererek hemen harekete geçtik. Bu amaçla Pazarsuyu/Güzelyalı bölgesinde 2.5 dönümlük bir alanı kurulacak arıtma tesisine tahsis ederek proje çalışmalarını tamamladık. Aralık ayı içinde halesini yapacağımız arıtma tesisi 5 gibi kısa bir sürede tamamlanarak devreye alınacak ve suyla ilgili tüm sıkıntılar son bulacaktır. İçme suyu arıtma tesisi yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak. İlçemize ve halkımıza temiz ve sağlıklı su verebilmek için olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

İçme suyunun tamamı arıtılacak

 

Yapılacak arıtma tesisi; 150/200 litre/saniye kapasiteli olup, sistemde sırası ile kaskat havalandırma, durultucu kum filtreleri yer alacak. Bu sistem ile suda istenmeyen demir-mangan arıtımı yapılacak. Son olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılarak tamamen temizlenecek su şebekeye verilecek.

 

Tesisin devreye alınmasından sonra; İçme suyunda görülen renk değişimleri ve bulanıklık sorunu tamamen son bulacak. Çok yüksek kaliteli içme suyu kullanıma sunulacak ve en az 10 yıl su sıkıntısı yaşanmayacak. Devamında ise Giresun İli ile ortak başlanan içme suyu temini ve arıtma tesisi projesiyle entegre olunacak. Mevsimsel su sıkıntıları da son bulacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir