Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9295 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2012 - 22:55

İnece Köyü Eko Turizme Hazır

Büyüt
Küçült
İnece Köyü Eko Turizme
Giresun'u marka kent yapmak için 2011 yılında başlayan çalışmalar çerçevesinde Karadeniz Bölgesinin ilk 'Eko Turizm Köyü' olarak programa alınan İnece Köyünde hazırlıklar tamamlandı.

Giresun'u marka kent yapmak için 2011 yılında başlayan çalışmalar çerçevesinde Karadeniz Bölgesinin ilk 'Eko Turizm Köyü' olarak programa alınan İnece Köyünde hazırlıklar tamamlandı.

Giresun Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Şahin’in talimatlarıyla hazırlanan ve DOKA tarafından finanse edilen Giresun Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planıyla kısa zamanda hazırlıklarını tamamlayan İnce Köyünde, Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik koordinatörlüğünde, yaşlısından gencine herkes hazırlıklarını tamamladı.

Geleneksel anlamda bütün donelerin, günlük yaşam koşulları içerisinde uygulamaya konacağı proje çerçevesinde köyde ağırlanacak olan turistler, yavaş yavaş köye gelmeye başladı. Yakın zamanda ilk toplu ziyaretçilerini Kıbrıs’tan ağırlayan İneceli köylüler, köylerinin turizm adına gelecek vadettiği hususunda ümitli olduklarını ve yakın zamanda tüm bölgeye örnek olacaklarını söylediler.

Yıllardan beri, insanların evlerinin en güzel köşelerine astıkları türden bir tablonun bizzat içerisinde yaşadıklarını belirten İnece Köyü muhtarı Reha Ümit Goluoğlu, “Yaşadığımız bu tabloyu başka insanların da paylaşmasını, bu güzel tablonun içerisine herkesin dahil olmasını istedik. Eko turizm adına bu düşünceden yola çıkarak hareket ediyoruz. Ayrıca köyümüze gelecek olanları turist olarak değil de misafir olarak görüyoruz. Biz burada nasıl yaşıyorsak, onları da evimizin bir odasında misafir edeceğiz. Bizden biri gibi yaşayacaklar. Suni değil, doğal olarak bir hayatı paylaşacaklar bizimle. Gelecek olanlara; villalar, havuzlar, çok katlı oteller sunmayacağız. Ama hayatın ta kendisini sunacağız.” şeklinde konuştu.

İnece köyündeki çalışmaları değerlendiren Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, “1,5 ay gibi bir süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışma, köylülerin de hazırlanması sonrasında, sağlamış olduğumuz ekoturizmin Giresun’da başlangıcı olmuştur. Buradaki çalışmalar, o köylüye bir destek sağlayacak. O köylünün dostlarını artıracak. O köyün uluslar arası anlamda tanınmasına vesile olacaktır. Karadeniz’in tanınması yönünden, ekoturizm yönünden görülmeye en değer yerler Giresun’da.” şeklinde konuştu.



HORONAGA




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir