Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8303 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2013 - 09:34

İnece Köyü Erkekleri Turizm Elçileri

Büyüt
Küçült
İnece Köyü Erkekleri Turizm
Ekoturizmle adını duyuran İlimiz Bulancak ilçesine bağlı İnece Köyünün kadınları, kültürlerini köyde tanıtırken, erkekler de şehirde köylerinin tanıtımını kendilerine misyon edindiler.

Zamanın tozlu raflarından çıkıp gelen İnece Köyü erkekleri kaybolmaya yüz tutmuş kültürlerinin devamı için,geçmişi günümüze taşımak için 50 sene öncesinden,dedelerinden kalma kıyafetlerle köylerinin tanıtımı için elbirliğiyle çalışıyorlar. Belli zamanlarda yerel kıyafetlerle şehre inen köylüler körüklü çizmeler,U yaka yelekler,8 köşe kasketlerle yöresel oyunlardan  karşılama, sallama,horon oynayarak  kendilerini ve kültürlerini gözler önüne seriyorlar.

İnece Köyü Eko turizm halk oyunları başkanı Durmuş Karakaya’’ Yöresel oyunlarımızı gündeme getirmek için eski tarihi oyunlarımızı, tarihi giysilerimizle beraber canlandırmaya çalışıyoruz. İleride sergilemeyi düşündüğümüz daha geleneksel oyunlarımız var.50 senedir görülmemiş oyunlarımız var. Bıçak oyunumuz var. Bunları da canlandıracağız.’’ dedi.

İnece Eko Turizm Köyü kadınları köylerinde gelen misafirleri kültürleriyle,yöresel yemekleriyle ağırlarken, erkekleri de yaşadıkları köyün gönüllü turizm elçiliğini yapıyorlar.







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir