Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6376 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2013 - 13:31

Keşap Belediyesi'nden önemli kültür hizmeti

Büyüt
Küçült
Keşap Belediyesinden önemli kültür
Milliyetçi Hareket Partili Keşap Belediyesi önemli bir kültür hizmetine imza attı. Keşap Tarihi yazılması fikri Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz'ın duyarlı yaklaşımları sonucu işlerlik kazandı.

Keşap Belediyesi'nden önemli kültür hizmeti


Milliyetçi Hareket Partili Keşap Belediyesi önemli bir kültür hizmetine imza attı. Keşap Tarihi yazılması fikri Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz'ın duyarlı yaklaşımları sonucu işlerlik kazandı.

Keşap Belediyesinin yeni bir kültür hizmeti "Doğu Karadeniz’de Bir Kıyı Kasabası: Keşap" adlı kitap yılbaşında kitapçı vitrinlerinde yerini alacak. Kitap araştırmacı-yazar Ayhan Yüksel tarafından kaleme alındı. Keşap Belediyesi daha önce yine Ayhan Yüksel tarafından hazırlanan Keşap Kazası Nüfus Defteri’ni bir kültür hizmeti olarak yayınlamıştı. Keşap Tarihi adlı çalışma, bu konuda önemli bir boşluğu dolduracak nitelikte. Keşap Tarihi’ne dair hazırlanan bu kültür eseri yaklaşık 450 sayfalık bir hacimde.

Eser, görsel malzemelerle zenginleştirildi. Kitap, Keşap’ın tarihi geçmişini belgelerle ortaya koyuyor. Keşap Tarihi kitabı, “Keşap kasabası, adı, ortaya çıkışı ve tarihi gelişmeler, savaş yılları, millî mücadele yılları, sosyal hareketlilik, eşkıyalık, Micanoğlu hadisesi, mehdi meselesi, göç hareketleri, evlendirme kampanyası, idari yapı, nüfus yapısı, sosyal ve ekonomik yapı, sosyal ve dinî yapılar, belediye teşekkülü, XV ve XX. yüzyıllar köy yerleşmeleri, Cumhuriyet dönemi sosyal hayat, tarihî şahsiyetler, öşür dağılımı, vefat eden redif askerler, istiklal harbi şehitleri ve gazileri, idareciler, çeviri yazılar, resim ve belgeler” bölümünden oluşuyor.

Kitabın yazarı Ayhan Yüksel, Keşap Tarihi için “Öncelikle bu boşluğu görüp destek veren Dr. Nihat Yılmaz’a teşekkür ediyorum. İdarecilikte kültür ayağını ihmal etmemişler, diğer yerleşim yerlerine örnek olmuşlardır. Kitap ilmî kıstaslara göre arşiv kaynaklı belgeler esas alınarak yazılmış, sözel ve görsel malzemelerle de desteklenmiştir. Millî Mücadele dönemi Keşap, Topallı’nın bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmayan evrakından yazılmıştır. Hemen herkes bu kitapta köyünü, atasını bulacak ve iftihar edecektir. Bu kitapla Keşaplıların asabiyet duygusu bir kat daha kuvvetlenecek, atalarının geçmişte yaptıkları ile bir kez daha onur duyacaklardır” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir