Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5437 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2012 - 10:29

Kurban Kesim Yerleri Düzenlendi

Büyüt
Küçült
Kurban Kesim Yerleri
Bulancak'ta Kurban kesim yerleri düzenlendi, kesim fiyatları belirlendi.

Bulancak'ta Kurban kesim yerleri düzenlendi, kesim fiyatları  belirlendi.

Vatandaşların, kurbanlarını dini esaslara, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine yardımcı olmak amacıyla, belediyemiz her yıl olduğu gibi, şehrin üç ayrı noktasında kurban kesim yerleri belirledi. Kesmetaş mevkii, İtfaiye binası yanı ve Toprakdeğirmeni Mahallesinde olmak üzere kurban kesim yerleri tanzim edildi.

 

Kurban kesim yerlerinde, etlerin bölüşümün de kullanılmak üzere terazi, çevre kirliliğini önlemek için de çöp kovaları konuldu. Kesim işi uzman kasaplarca gerçekleştirilecek olup, kesim ücretleri ise; ”Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Bakanlar Kurulunun 24.10.2001 tarih ve 3214 Sayılı Kararı” gereği İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan komisyonca belirlenmektedir. İlçemiz “Kurban Hizmetleri Komisyonu” nun aldığı karar gereği kurban kesim ücretleri;

  -Kurbanlarını görevlendirilen kasaplara kestirmek isteyen vatandaşlardan, her bir büyükbaş hayvan için 110,00TL, küçükbaş hayvan için 30,00 TL.

  -Kurban kesim yerlerinde kurbanlarını kendi imkânlarıyla kesmek isteyenlerden, büyükbaş hayvan için 25,00 TL, küçükbaş hayvanlar için 10,00 TL ücret ödemeleri kararlaştırıldı. Ücretler, kesim yerlerinde bulunan din görevlilerine makbuz karşılığı ödenecektir. 

Belediye olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını  huzur içinde geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık diyen Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN yaptığı açıklamasında; ”Belediye olarak vatandaşlarımızın en uygun koşullarda kurban ibadetini yerine getirebilmeleri hususunda gerekli alt yapıyı oluşturarak tedbirlerimizi aldık. Hava şartlarının yağışlı olma ihtimali göz önüne alınarak kesim yerlerinin üzerleri kapatılacak. Ayrıca, kurbanlık hayvanların kesim esnasında bir birlerini görmemeleri için ara bölmelere perdeleme yapılacak.

Vatandaşların uygunsuz ortam ve sokak aralarında kurbanlarını kesmemeleri, belirlemiş olduğumuz kesim yerlerinde kurban ibadetlerini yerine getirmelerini özellikle istirham ediyoruz. Kurban kesim yerlerinde düzenli olarak temizlik çalışması yapılarak, herhangi bir olumsuz görüntüye izin verilmeyecektir. Temiz ve düzenli bir şehir yapısını korumak amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarda halkımızın da bizlere yardımcı olmasını ve belirttiğimiz kurallara uymasını bekliyoruz Kestikleri kurban atıklarını poşetlere koyarak, çöp konteynerlerine atmalıdır. Bu hem çevre hem de toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Halkımızın belirlenen kurallara uyarak, şehrimizin temizliğine katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Hedefimiz hemşerilerimizin rahat ve sağlıklı ortamda bu ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmaktır. Şimdiden hemşerilerimizin bayramlarını tebrik ediyor, eşi çocukları ve sevenleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlık bir bayram diliyorum.” dedi. 


Canlı hayvan satışı pazar yerinde düzenleme yapıldı.

Bulancak ilçesi Acısu mahallesi Kesmetaş mevkiindeki eski ve teknik şartları yetersiz hayvan pazarı kapatılarak aynı bölgeye yakın bir alanda Belediyemiz tarafından teknik ve hijyenik şartlara haiz olarak yapılan canlı hayvan satışı pazaryerinde yeni düzenlemeler yapıldı. 

Acısu Mahallesi Kesmetaş mevkiine 4.000 metre arazi üzerine kurulan canlı hayvan satış  pazar yerindeki alana yapılan 65 m2 binanın bay ve bayan wc ile lavaboların seramik kaplaması tamamlandı. Yine aynı bina içinde çay ocağı ve mescit tanzim edildi. Vatandaşlarımızın hayvan pazarında yapacakları alış veriş esnasında duyacakları ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak bu çalışmayı yaptık diyen Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN;

“Bilindiği üzere İlçemiz canlı hayvan satış pazarını daha teknik ve hijyenek şartlara uygun olarak mevcut pazar yerinin yakınına inşa ettik. Pazar alanı yaklaşık 150 Adet küçükbaş 200 adet büyükbaş hayvan kapasitesinde. Alışverişe gelen tacirlerin ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için 65 m2 bir bina yaptık ve bu bayram öncesi hizmete sunduk. Hedefimiz şehir merkezinden uzak mesafede olan pazar yerinde insanların olmazsa olmaz ihtiyaçlarını karşılamaktır. Pazar yeri, Kurban Bayramı öncesi ve bayram günleri süresince diğer günlerden çok daha hareketli geçecektir. Dolayısıyla bu tesise daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Bunun içindir ki bu tesisi aktif duruma getirdik. İlçe halkımıza ve esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir