Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7428 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2013 - 15:00

Kurdoğlu anıtı açıldı

Büyüt
Küçült
Kurdoğlu anıtı
Milli Mücadele Kahramanlarımızdan "Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu", Merhum'un adına verilmiş olan Kurdoğlu Meydanında yapılan törenle anıldı.

Milli Mücadele Kahramanlarımızdan "Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu'nun 10. Anma Günü Etkinlikleri" ölümünün 59. yılında Küçüklü Köyündeki kabri başında anılmasının ardından dün Kurdoğlu Meydanı’nda yapılan törenle anılarak anıtının açılışı yapıldı.

 Anma töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran’ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Düzenlenen törene CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Belediye Başkanı Kadir Aydın, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Giresun Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, Ak Parti İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu, CHP İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, MHP İlçe Başkanı Fatih Emecen, İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Karahasan, Meclis Üyesi Mehmet Aybar, Eski Milletvekilleri Eşref Karaibrahim ve Rüştü Kurt, Kurdoğlu’nun torunu Gültekin Kurdoğlu, vatandaşlar ve aile eşrafı katıldı.

 Kurdoğlu ailesi adına torunu Gültekin Kurdoğlu bir konuşma yaparak; “ Kurdoğlu Hacı Hafız Efendinin Kurtuluş savaşındaki başarılarını bundan evvel biz aile olarak Küçüklü Köyünde kabri başında andık. Bundan sonra Kurtuluş savaşında halka mal olan Mustafa Zeki Efendinin bu gününü Bulancak Belediyesi üstlendi. Rahmetli vefat ettiğinde ben 16 yaşındaydım. Rahmetliyi çoğu kişi vefat etmeden önce ziyaretine gelirlerdi. Şunu söylerdi gelenlere Balkan Savaşında bulundum, Kurtuluş Savaşında bulundum, İzmir’e düşmanın denize döküldüğünde İzmir’e girişimizin sevincini yaşadım, Çok Partili seçimlerde iki kez oy verdim. Bu 3. oyu kullanabilir miyim bilmiyorum ama gam yemicem gözüm geride kalmayacak. Çünkü Cumhuriyet çok hızlı bir süreçte ilerliyor demişti. Rahmetliyi 1 Mayıs günü Giresun Devlet Hastanesinde kaybettik. Ertesi gün seçimler vardı. Kendisi Ülkesini çok seven biriydi. Bu günkü programı hazırlayan Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın’a, Başkan yardımcısı Niyazi Karaibrahim’e, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kırdemir’e, yine benim hem meslektaşım hem de öğrencim olan Recep Hıdır’a, ayrıca emeği geçen tüm Bulancak Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 18. Dönem Milletvekili Rüştü Kurt günün önemini belirten bir konuşma yaparak, “ Kurdoğlu Hacı Hafız Efendi, Katık sever ve yurtseverdi, ömrü ve yaşamı bilim için ve vatanı için cephelerde savaşlarla geçmiş bir kişidir, tüm yaşamı boyunca yüce Allaha, Peygamberimize ve kutsal kitaba inanmıştır. Bu nedenle kendisini 7 yaşında okumaya vermiş bir kişidir. Tüm yaşamı boyunca hep okumuştur. Hatta hasta yatağında bile okuma alışkanlığını bırakmamıştır. Tek kelimeyle inançlı bir kişidir “ dedi.

 Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu’nun hayatını kısaca anlatan Öğretim Görevlisi Ahmet Gürsoy, “ Kurdoğlu Hacı Hafız 1880 – 1885 arası kuşağı Osmanlının dağılma sürecinde önemli görevler üstlenmiş, ister istemez  tarihin şartları içerisinde kendilerini bulmuşlardır. Bunların görevlendirilmesi tesadüfü değildir. Kurdoğlu Mustafa Zeki Hoca kendisi Fatih Han neslindendir yani fetihler için gönderilen seçilmiş ailelerin torunlarındandır. Onun için kendileri  Kurt ağa olarak anılan dedenin torunlarıdır. Kurdoğulları ailecek Milli Mücadeleye, Kurtuluş Savaşına ve Birinci Dünya Savaşına katılmışlardır” dedi.

 Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın ise, “ Minnetle ve Şükranla bir büyüğümüzü anma töreninde birlikteyiz. Yıllarca bize Cumhuriyetin sakalla, sarıkla ve cübbeyle bir problemi varmış gibi anlattılar. Yada Cübbenin, sarığın, sakalın, cübbeyle bir problemi olduğunu söylediler ama Hacı Hafız Kurdoğlu’nun resimlerinde görüyoruz ki hiçbir problem yok. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu anısına Belediyemiz tarafından Kurdoğlu Meydanı’na yapılan anıtın açılışı yapıldı. Ardından Kurdoğlu’nu anma töreni Tasavvuf Müziği ve ikramlar eşliğinde son buldu.

 






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir