Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7387 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   25 Temmuz 2013 - 10:17

Kuşluhan Köyü Eski Cami Restorasyon Çalışmaları Başladı

Büyüt
Küçült
Kuşluhan Köyü Eski Cami Restorasyon Çalışmaları
Giresun ili Bulancak İlçesi Kuşluhan köyü’nde 1850 yılında ibadete açılan tarihi camii Devlet Vatandaş işbirliği ile restore ediliyor.

Kuşluhan Köyü Eski Cami Restorasyon Çalışmaları Başladı

Giresun ili Bulancak İlçesi Kuşluhan köyü’nde 1850 yılında ibadete açılan tarihi camii Devlet Vatandaş işbirliği ile restore ediliyor.


Kuşluhan köyü muhtarı Bahiddin YILMAZ, tarihi Kuşluhan köyü Eski Cami’nin geniş kapsamlı restorasyon çalışmalarına 19 Temmuz 2013 tarihinde başlandığını belirterek ‘’ Köyümüzün ilk camii olan Kuşluhan eski camii 1850 yıllarında ahşaptan olarak yapılan cami 1901’de büyük bir yangın atlattı. Yangında köyümüzün cami tamamen yandı, yanan cami’nin yerine taş yapı olarak yeniden  inşa edildi. Zamanla camii’ye yeni müştemilatlar eklendi. Geçmişi çok eski olan camiinin yenilenmesi gerekiyordu. Bu kapsamda;  cami restorasyonu için hazırlanan projeler onaylandı ve 24 Haziran 2013 tarihinde ihalesi gerçekleştirildi.

19 Temmuz 2013 tarihinden itibaren ihaleyi kazanan firma caminin restorasyonu için çalışmalara başladı. Söküm aşamasında olan caminin; Dış duvarların restorasyonu ile iç kısımda çalışmalar sürdürülüyor.   Çevre düzenlemeleriyle birlikte ihaleyi kazanan firma tarafından 240 iş günü içinde teslim edileceğini belirtti.

Haber: Bulancak Ajans




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir