Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6759 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2012 - 13:10

Meclis Üyeleri Tarım'ın Gelişimi İçin Çabalıyor

Büyüt
Küçült
Meclis Üyeleri Tarımın Gelişimi İçin
Tarım Komisyonu Fuar'dan Dolu Dönüyor

Meclis Üyeleri Tarım'ın Gelişimi İçin Çabalıyor

Tarım Komisyonu Fuar'dan Dolu Dönüyor

Keşap il genel meclis üyesi ve il genel meclisinde Tarım-Orman Komisyonu başkanı olan Osman Kolukısa başkanlığında bir heyet, TÜYAP tarafından hazırlanan BURTARIM 2012 ile Bursa 5. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarına katıldı.

29 ülkeden 603 firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuara ziyaretçi olarak katılan heyet tarım alanındaki teknolojik gelişmeleri fuarda görüp notlar aldılar.

En son teknolojileri fuarlarda takip edip bunları Giresun çiftçisine ve Giresun tarımına nasıl aktarırız düşüncesi ile burada olduklarını söyleyen Giresun İl Genel Meclisi Tarım-Orman Komisyonu başkanı Ziraat Mühendisi Osman Kolukısa, “Bugün burada olmamızın sebebi Bilimsel gelişmeleri takip edip bunları Giresun çiftçisine aktarmaktır. Gün boyu yaptığımız incelemeler sonucunda burada çok farklı çalışmaları gördük. Bunlar arasında en dikkatimizi çeken çalışmalar, sulama problemi ile yakınan çiftçilerimizin işine yarayacak bir proje olan su göletleri yapıldığında zemine serilen tenteler vasıtasıyla yapılan sulamalar bizim oralarda da değerlendirilebilir. Ayrıca doku kültürü ile geliştirilen fidanlar ve zeytin dallarını silkelemek için kullanılan makineler Giresun’da fındık ağaçlarında da değerlendirilebilir’’ dedi

Denizde Hamsi, Kara’da Fındık

Fuar alanında Ak Parti Bursa Osmangazi ilçesi yönetim kurulu üyesi hemşerimiz Mustafa Ateş’in Giresun’da fındığa alternatif bir ürün bulamıyor muyuz sorusuna esprili bir yaklaşım ile cevap veren Ziraat Mühendisi Osman Kolukısa, “Deniz’de Hamsi, Kara’da Fındık”, bunun haricinde şuan Giresun’da alternatif bir tarım ürünü biraz zor gözüküyor. Ancak şu aşamada Giresun’da yapılan Kivicilik, Seracılık fındık üreticisine yan gelir sağlama anlamında büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Bu belirtilen ürünlerin yapılacak bilinçli tarım ile ilerde belki fındığa alternatif olabileceğini dile getiren Kolukısa, “Fuara ve incelemelere katılan, aramızda neredeyse her ilçeden bir temsilci bulunuyor. Bu arkadaşlarımız memleketlerine döndüklerinde, almış oldukları notları vatandaşlarımız ile paylaşacaklar. Çiftçilerimiz de ilçe tarım müdürlüklerine gidip gelişen son teknolojiler hakkında bilgiler alsınlar” dedi.

Ak Parti Bursa Osmangazi ilçesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş’de ‘’ Giresun böyle bir Valisi olduğu için bence çok şanslı. Görüyorum ki bu şanslılığını her görüş deki insan bir araya gelip, Giresun’dan kalkıp Bursa’da tarımın gelişimini izleyerek değerlendiriyor.Bu tür yapılan faaliyetlerde Giresun’un kalkınması için bir hemşeriniz olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız’’ açıklamasında bulundu. 

Son olarak fuara katılmalarına katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kolukısa, Fuardan sonra Yalova’da bulunan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünü ziyaret edeceklerini, özellikle soğuk hava depoları, paketleme tesisleri, kesme çiçek seralarını, erkenci çeşitlerin sağladığı avantajları ve en önemlisi ilimizde son dönemde popüler olan kivi ürününün toptancıları ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Bu dönem daimi encümenlik yapan Kolukısa başkanlığındaki heyette Görele il genel meclis üyesi Erol Sezer, Piraziz il genel meclis üyesi Köksal Özdemir, Çanakçı il genel meclis üyesi Abidin Öztürk, Bulancak il genel meclis üyesi Ö.Mustafa Yılmaz, Keşap il genel meclis üyesi Mehmet Yüksel ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ziraat teknikeri Fikret Öztürk de katıldı.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir