Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7152 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2012 - 00:30

Mikrokredi projesi meclis gündeminde

Büyüt
Küçült
Mikrokredi projesi meclis
Bulancak Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen Bulancak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ''Türkiye Gramen Mikrokredi Programı'' gündeme alındı.

Mikrokredi projesi meclis gündeminde

Bulancak Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen Bulancak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ''Türkiye Gramen Mikrokredi Programı'' gündeme alındı.

Bulancak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Av. Kadir AYDIN Başkanlığında toplanarak “Türkiye Gramen Mikrokredi Programı”  Projesini konuştu. Başkan AYDIN’ın önerisiyle gündeme alınan projeyi Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülçemen KARADENİZ sunum yaparak anlattı. Genel Sekreter KARADENİZ sunumunda “ Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ‘’ Türkiye Grameen Mikrokredi Programı” Teminata dayalı klasik bankacılık anlayışının tam tersi bir uygulamayla teminatsız kredi veren, hedef kitlesi yoksul kadınlar olan bir projedir. Kurucusu Bangladeşli Muhammed Yunus, bu projesi nedeniyle 2006 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştür. 24 Mart 2008 tarihli Time dergisinin kapağında, ”Dünyayı değiştiren 10 fikirden biri” olarak tanımlanan uygulama, Yunus’a ABD Başkanı Obama tarafından verilen Özgürlük Madalyası’nı da kazandırmıştır. Bu fırsatın Türkiye’de sunulmasını, duyulmasını, yayılmasını sağlayan ise Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Aziz AKGÜL’dür” dedi. Başkan AYDIN ise Projenin Bulancak’ta yaşayan ihtiyaç sahibi kadınları ilgilendirdiğini vurgulayarak, Belediye hudutları içerisinde kullanılmak üzere ödenek ayırmayı düşündüğünü ifade etti.

Vakıf’ın Karadeniz Bölge Sorumlusu Emel KUK geçtiğimiz günlerde Vali ve İl Genel Meclis Üyelerine sunum gerçekleştirerek, Giresun’da Şube kurulması  ile ilgili görüş alış- verişinde bulundular. Ocak ayı Bulancak Belediye Meclis toplantısında Bulancak Kent Konseyi tarafından Protokol yapılması ile ilgili görüşler gündeme getirilecektir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir