Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7839 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Ağustos 2012 - 13:06

Ölümlü Kazaya Vali Şahin Müdahale Edecek

Büyüt
Küçült
Ölümlü Kazaya Vali Şahin Müdahale
Geçtiğimiz hafta Giresun'un Görele ilçesine bağlı Kırkıl Beldesi Hamzalı grup yolu üzerindeki Nebili Mahallesi sapağında...

Görele’deki çakıllı yolun sebep olduğu ölümlü kazaya

GİRESUN VALİSİ MÜDAHELE EDECEK

Geçtiğimiz hafta Giresun’un Görele ilçesine bağlı Kırkıl Beldesi Hamzalı grup yolu üzerindeki Nebili Mahallesi sapağında, çakıllı ve virajlı yol yüzünden 30 metre uçuruma yuvarlanan, 3 yaralı 1 de ölüm vakasının meydana geldiği kazayla ilgili, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin olaya müdahele edeceğini açıkladı.

Kariyer Akademisi Hergün ve Üsküdar Gazetesi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Odabaş, Ak Parti Görele İlçe Başkanı Tolga Erener ve İl Genel Meclis Üyesi Aslan Nizamoğlu, söz konusu kazaya sebebiyet veren yolun yapılması için Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret ettiler. Dr. Adnan Odabaş, Vali Şahin’e kazanın meydana geldiği grup yolunun 3 yıl önce asfalt yapıldığını, Kırıklı Beldesi’ne bağlı Nebili Mahallesi sapağının yeniden düzenlenmesi için İl Özel İdaresi’nin proje hazırladığını, 25 metre duvar çekilerek yol güzergahının değiştirilmesi için Görele Kaymakamlığı’na talimat verildiğini, kaymakam Aykut Pekmez’in konuyla ilgilenmediğini, 2012’nin dördüncü ayında Valiliğin konuyu tekrar gündeme getirdiğini ve Görele Kaymakamlığı’na tekrar talimat verdiğini, buna rağmen Kaymakamın söz konusu 25 metre yolu yapmadığını söyledi.

         

Dr. Odabaş, şöyle devam etti: “Kaymakamın ihmali bu ölümlü kazaya sebebiyet vermiştir. Köy yollarımızın belediye hudutlarında kaldığı için asflatlama çalışması yapılmadı. Belde belediyesinin imkanları olmadığından adeta belde hudutları içerisinde köyler ve mahalleler cezalandırılıyor. Giresun Valiliği en çok devletten yardım alan 8.nci il seçilmesine rağmen köy yolları İstanbul’dan köylü vatandaşlar vasıtasıyla toplanan yardımlarla yol betonlama çalışması yapılıyor” diyerek, Vali’den bu konuda adaletli hizmet dağılımında davranmalarını istedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, ölümlü kazaya sebebiyet veren yolun bir an önce yapılmasını sağlayacağını, köy yollarının betonlanma işlemlerini de bazı köylerde vatandaş ve Valilik işbirliğiyle yaptıklarını, Giresun’da 6 bin kilometre köy yolu bulunduğunu, Valilik imkanlarının buna yetmediğini, bazı belde belediyelerinin de Kasım ayında nüfusları 2 binin altına düştüğü için feshedileceğini, yetkilerinin Özel İdare’ye devredileceğini, böylece belde hudutlarına da müdahele etme imkanı olacaklarını söyledi.

GÖRELE KAYMAKAMLIĞI’NIN İHMALİ

1 CANA MALOLDU!!!


HERGÜN GAZETESİ – Giresun’un Görele ilçesine bağlı Kırıklı Beldesi’nde, fındık bahçesinde arı sokması sonucu yaralanan Fikri Çolak, 20 ZD 737 plakalı otomobille hemen Görele Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzere yol çıkıldı. Hamzalı grup yolunda seyir halinde iken, Nebili Mahallesi sapağında yolun virajlı ve çakıllı olması nedeniyle kontrol çıkan araç, yaklaşık 30 metrelik uçurama yuvarlandı. Araçta bulunan şoför Helim Çolak, babası Fikri Çolak, annesi Saadet Çolak ve akrabası Halil Hancıoğlu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Saadet Çolak, 1 haftalık tedavisinden sonra hayatını kaybetti. Bölge halkı ve yetkileler, söz konusu Hamzalı grup yolunun 3 yıl önce asfalt yapıldığını, ancak Nebili Mahallesi’ne dönen yolun 25 metre duvar yapılarak girişinin değiştirilmesi gerektiği için 50 metre mesafedeki bölümün aslfat yapılmadığını ve çakıllı olması sebebiyle; ayrıca viraj olması nedeniyle kazaya sebebiyet verdiğini belirttiler.

     

Söz konusu yolun yapımı için Kırıklı Belediyesi’nin 2010 yılında Giresun Valiliği’ne müracaatta bulundukları, Valiliğin İl Özel İdaresi’ne talimat verdiği, İl Özel İdaresi’nin de görevlendirdiği Orman Teknikeri İsmail Aksoy, Mühendis Alattin Yılmaz ile birlikte hazırladıkları rapor gereği, Görele Kaymakamlığı’na bu yolun yapımı için teklifte bulundukları, aradan geçen 2 yıl içinde yolun yapılmaması sonucu belediyenin 15.04.2012’de  İl Özel İdaresi tarafından projenin tekrar yapılarak müracatta bulunulduğu iddia edildi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir