Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8568 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   07 Şubat 2014 - 18:42

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar dan müjdeli haber

Büyüt
Küçült
Rektör Prof. Dr. Aygün Attar dan müjdeli
*Tempo TV’de gazeteci Hüseyin Yavuz’un sunduğu “Sözün Özü” programına katılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar çarpıcı açıklamalar yaptı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’dan müjdeli haber

“TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE

TELEVİZYON STÜDYOMUZU KURACAĞIZ”

*Tempo TV’de gazeteci Hüseyin Yavuz’un sunduğu “Sözün Özü” programına katılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar çarpıcı açıklamalar yaptı. Attar, Tirebolu İletişim Fakültesinden övgü ile söz ederken, fakülteye televizyon stüdyosunun kurulacağını müjdeledi.

Tempo Televizyonu’nda her hafta farklı bir konuğu ağırlayan gazeteci Hüseyin Yavuz, “Siyasette ve Ekonomide Vizyon 2023 Dergisi” tarafından “Yılın Rektörü” seçilen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ı konuk etti. 

Attar, programda öncelikle Giresun Üniversitesi’nin gün geçtikçe büyüyüp geliştiğini anlattı. Rektör Attar, halen Giresun Üniversite’sinde 23 bin 339 öğrenci, 633 öğretim elemanı bulunduğunu vurguladı.

İslami İlimler ve Turizm Fakültelerinin kurulması sürecini açıklayan Attar, Turizm Fakültesi’nin fahri hemşerisi olduğu Keşap’ta kurulmasının en doğru seçim olduğunu belitti. Denizcilik Fakültesi’nin ise merkeze yakın bir yerde eğitime başlayacağını belirten Prof. Dr. Aygün Attar, Tirebolu İletişim Fakültesi’nden de övgüyle söz etti.

Rektör Attar, Türkiye’de ilçede kurulu tek İletişim Fakültesi’nin Giresun Üniversitesi bünyesinde olduğunu vurgularken, “Tirebolu İletişim Fakültesi bizim onurumuz ve gururumuzdur” dedi. Tirebolu İletişim Fakültesi ile ilgili Samsun, Trabzon ve Karadeniz gazetelerinde çok olumlu yazılar çıktığını belirten Attar şöyle devam etti; “İletişim Fakültesi bir vitrindir. Herkesin yolu bir gün Tirebolu İletişim Fakültesi’nden geçmelidir. Tirebolu İletişim Fakültesi Türkiye’de bir ilke imza atarak, lisans, yüksek lisans ve doktora programını eş zamanlı açmış ve yüksek bir başvuru almıştır” diye konuştu.

Program sunucusu Hüseyin Yavuz, televizyon stüdyosunun ne zaman hizmete açılacağı ile ilgili bir soru yöneltince Attar şunları söyledi; “En kısa zamanda stüdyoyu kuracağız. Artık bundan sonra yayınları bizim stüdyomuzdan yapabileceksiniz. Sizlere her türlü desteği vereceğiz.”

Attar bu konuda fizibilite çalışmalarının Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu yönetiminde İstanbul’da yapıldığını, bütçe olarak yaşanan sıkıntının aşılması için paraya ihtiyaç olduğunu vurguladı ve konuya net bir nokta koydu. “Parasal olarak bütçemizi denk getireceğiz stüdyomuzu kuracağız.” Attar hayırsever vatandaşların desteğini de beklediklerini söyledi.

Tıp Fakültesi ile ilgili yaşanan süreci de anlatan Pro. Dr. Attar, Giresun Üniversitesi’nin tercih edilen bir üniversite olduğu bunun 2 senede verilen ilanlara 200’den fazla başvurunun olması ile doğrulandığını belitti.

6-8 Mayıs tarihlerinde Giresun Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi tarafından Birleşmiş Milletler ve Unesco destekli Uluslararası bir sempozyum gerçekleşeceğini belirten Attar sempozyuma 30’dan fazla ülkeden 60’a yakın akademisyenin geleceğini, kadına yönelik şiddetin tartışılacağını vurguladı.

Programın sunucusu Hüseyin Yavuz, Attar’a, “bir sonraki programı Tirebolu İletişim Fakültesi’nden yapmak istiyoruz” diye veda ederken, Attar da bunun gerçekleşeceğini bir kez daha belitti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir