Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11411 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   30 Ağustos 2013 - 18:35

Şebinkarahisar Altınçevre Köyü Köy Konağı inşaatı başlanıyor.

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisar Altınçevre Köyü Köy Konağı inşaatı
Altınçevre Köyü Koru Mahallesinde bulunan, yıllarca Dernek binası ve İlköğretim okulu olarak köylülere hizmet vermiş olan eski bina yıkıldı.

Şebinkarahisar Altınçevre Köyü Köy Konağı inşaatı başlanıyor.

Altınçevre Köyü  Koru Mahallesinde bulunan,  yıllarca Dernek binası ve İlköğretim okulu olarak köylülere hizmet vermiş olan eski bina yıkıldı.

Altınçevre Köyü  Koru mahallesi sakinleri, yıllar önce yaptıkları ve günümüzde atıl ve kullanılamayacak, harabe durumda olan binanın yerine yenisinin yapılabilmesi için harekete geçtiler.

Yıllarca köylülere hizmet eden, ilk önceleri dernek binası daha sonra birkaç değişiklik yapılarak  uzun süre Köy ilköğretim okulu olarak kullanılmıştı. Koru Mahallesinde açılmış bu okuldan Profesörlerin, Avukatların, Doktorların, Mühendislerin, Öğretmenlerin ve birçok dalda meslek sahibi olan öğrencilerin okuyarak mezun oldukları, Nüfusun azalması ve yeterli öğrenci bulunamaması ile birlikte taşımalı eğitime geçilmesiyle kullanılmayan bina atıl durumdaydı. Zamanla duvarlarında meydana gelen çatlaklar ve bakımsızlık sonucu kullanılamaz hale gelen binanın tamir ve tadilatı yenisini yapmaktan daha pahalıya mal olacağından köy sakinlerince yıkımına karar verildi.

Köy Konağı olarak yapılacak yeni bina, iki kat ve yarım teras kat olarak planlanmış, toplamda iki buçuk kat olarak planlanan binanın İlk katı, Misafirhane, Mutfak, İkinci kaıt Yemek ve toplantı salonu, teras kat oturma odası, Çay salonu, kütüphane ve seyir terası olacak şekilde planlanan yeni binanın inşaatını başlatmak üzere eski binanın yıkım işlerini tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Mimari ve Mühendislik çalışmaları Köy sakinlerinin talepleri doğrultusunda Mühendis Bünyamin Çiftçi tarafından yapılan yeni binanın yapılabilmesi için Köy Muhtarı Yusuf Koç tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Yardım ve İnşaat çalışmalarını takip edecek bir komite kurularak, çalışmaların bu komite tarafın yürütüleceği, karışıklığa meydan verilmemesi için Şebinkarahisar'da Hidayet Semerci, Selahattin Demirci, İstanbul'da Mustafa Fındık, Yusuf Semerci ve Hikmet Çabukol tarafından yürütüleceği bildirildi.

Koru Mahallesi Köy Konağı inşaatını yaptırma komitesinin, Altınçevrelileri bu konuda duyarlı olmaya, yardımseverlerin yardımlarını buraya yönlendirmek için gereken hassasiyeti göstermelerinin gerektiğini belirterek, bu konuda Altınçavreye Köyüne destek vermek isteyenlerin kendileri ile irtibata geçilmesini talep ederek yardıma davet ediyorlar.

www.sebingundem.com




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir