Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7456 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2013 - 09:56

Şebinkarahisar’ın gündemi MYO

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisar’ın gündemi
Şebinkarahisarlılar Derneğinin İstanbul’da düzenlemiş olduğu aylık divan toplantısının tek gündem maddesi Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu oldu.

Şebinkarahisar’ın gündemi MYO

Şebinkarahisarlılar Derneğinin İstanbul’da düzenlemiş olduğu aylık divan toplantısının tek gündem maddesi Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu oldu.

Şebinkarahisar’dan gelerek toplantıya katılan Okul Müdürü Fatih Aygün ve Öğretim Üyesi Zekai Şenol, Divan kuruluna ve toplantıya katılanlara Şebinkarahisar MYO hakkında bir sunum yaptılar.

Yapılan sunumda Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar yerleşkesinde bulunan okulların fiziki yapısı, akademik ve idari personeli, barınma, eğitim, öğretim kadrosu, öğrenci sayıları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Öğrenci sayısının artırılması ve nitelikli eğitim kalitesinin yakalanmasının gerekli olduğundan bahsedilen toplantıya, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Fatma Şişman Kayaoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Çeçen, Doç. Dr. Cem Bülent Üstündağ, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemile Yerlikayanın katılmaları toplantının amacına ulaşmasında etkili oldu.

Şebinkarahisar MYO sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı toplantıda Şebinkarahisar’da eğitim kalitesinin artırılması, nitelikli eğitime ulaşmanın yolları ve akademisyenlerin desteklerinin alınarak katkılarının sağlanması için görüş alışverişinde bulunuldu. Amaçlarının, Üniversiteler arasında yaşanan Eğitim rekabetinden Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunun olumsuz etkilendiğini, Şebinkarahisar’ı Eğitim alanında söz sahibi olacak kimliğe kavuşturmak olduğunu söyleyen katılımcılar, Yüksek okullarımızın rekabet edebilecek seviyeye çıkartmak için MYO yönetimi, STK’lar, Akademisyenler ve yerel yöneticiler ile birlikte yapılacak çalışmaların birlikte yürütülmesi gerektiğini belirttiler.

Nitelikli eğitime geçilebilmesi için atılacak adımları ana başlıklar altında yeniden tespit edilerek önümüzdeki günlerde yeni bir toplantı yapılmasına, Giresun Üniversitesinin, STK’ların ve yerel idarecilerin yapması gerekenleri ana başlıklar halinde belirleyip, akademisyenler bilgilendirilerek belirlenen başlıklar altında çalışma yapmalarının sağlanması, bir sonraki toplantıda izlenecek yol haritasının bu çalışmaya göre  çıkarılarak görev dağılımının yapılması yönünde görüş birliğine varıldı. 


Prof. Dr. Halis Aygün; Önceliğimiz 4 yıllık okulumuzu geliştirmek olmalı

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin Düzenlediği Aylık Divan Toplantısında konuşan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, “Fakülte kurulması Şebinkarahisar’ın öncelikleri arasında mutlaka olmalı ama önce dört yıllık okulumuzun geliştirilmesi için gayret göstermemiz gerekiyor.” dedi.



Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin Şirvan Restoran düzenlediği aylık Divan Toplantısı’nda konuşan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, “Şebinkarahisar MYO’da bazı bölümlerin tercih edilmemesinin başlıca sebebi Şebinkarahisar’la ilgili değil.” dedi. Yirmi beş yıl Üniversitelerde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Aygün, akademisyenler olarak ihtiyaç duyulduğunda gerek tecrübelerini, gerekse bilgi ve birikimlerini paylaşmaya ve her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Aygün, “Dört yıllık lisans eğitimi verilen Uygulamalı bilimler yüksekokulumuz aynı zamanda Fakülte seviyesinde bir yüksekokul olduğundan açılması düşünülen fakülteye de bir nevi taban oluşturmaktadır.” diyerek,   “Fakülte kurulması Şebinkarahisar’ın öncelikleri arasında mutlaka olmalı ama önce dört yıllık okulumuzun geliştirilmesi için gayret göstermemiz gerekiyor.” dedi.

“Bu gün Ülkemizde üniversite olmayan ilimiz kalmadı...”

Şebinkarahisar’da bulunan Meslek yüksekokulların sorunlarını iki kategoride değerlendirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Halis Aygün şunları söyledi. “Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu için birincisi bizlerin yani akademisyenlerin, ikincisi sizlerin yani iş adamlarımızın, yerel yöneticilerimizin, STK ve Şebinkarahisar halkının el atması gereken konular var. Bu gün Ülkemizde üniversite olmayan ilimiz kalmadı. Özel üniversiteler ile birlikte toplam 179 Üniversitemiz var. Bunların 104 tanesi devlet üniversitesi. Yüksekokulların son yıllarda tercih edilmemesinin sebeplerinden bir tanesi Üniversitelerin artması ile birlikte iki yıllık okulların tercih edilmemesi.” dedi.

“Artık Fakültelerde bile öğrenci sayılarında azalmalar var...”

Aygün, Şebinkarahisar Meslek Okullarındaki bazı  bölümlerin tercih edilmemesini ise şöyle açıkladı. “Aslında Şebinkarahisar MYO da bazı bölümlerin tercih edilmemesinin başlıca sebebi Şebinkarahisar ile ilgili değil. Türkiye genelindeki iki yıllık okullarının tercih edilmeyişinin Şebinkarahisar’a olan bir yansımasıdır. Artık Fakültelerde bile öğrenci sayılarında azalmalar var. Son yıllarda Üniversitelerin artması ile birlikte üniversiteler arasında kıyasıya rekabet olmaya başladı. Biz bundan on yıl önce üniversitemize öğrenci gelecek mi diye asla düşünmüyorduk. Ama şimdi bütün üniversiteler tercih dönemlerinde öğrencileri kendi okullarına çekebilmek için günlerce tanıtımlar yapmaya toplantılar düzenlemeye başladılar. Başarılı öğrencileri okullarına çekebilmek, kontenjanlarını doldurmak için, bunlara devlet üniversiteleri de dahil olmak üzere kıyasıya çalışmalar yapıyorlar. İstanbul’un yanı başında olmamıza rağmen Kocaeli üniversitesi de bu sıkıntıyı artık yaşamaya başladı. Batıdan Anadolu’ya doğru gidildiğinde öğrenci sıkıntısı artarak devam ettiğinden, Şebinkarahisar Meslek yüksek Okuluna da aynı oranda bu sıkıntı maalesef yansımaktadır” dedi.

“Şebinkarahisar’da bulunan yüksekokul programlarının revize edilmesi gerekir...”

Şebinkarahisar’da bulunan dört yıllık ve iki yıllık yüksekokullara öğrenci çekmek için bundan sonra yapılması gereken çalışmalar için önemli tespitler yaparak konuşmasını sürdüren Aygün, “Bizler artık Şebinkarahisar’da akademik olarak yapılması gerekenleri düşünmek durumundayız. Şebinkarahisar’da bulunan yüksekokul programlarının revize edilmesi gerekir. Öncelikle ikinci öğretimleri kapatarak birinci öğretimde nitelikli ve kaliteli eğitim vermenin gayretinde olmalıyız. Çünkü üniversitelerin artması ile birlikte ikinci öğretimlerin artık Fakültelerde bile yaşama şansları azalıyor. Şebinkarahisar’da nitelikli eğitim verebilmek için öncelikle Öğretim üyesi kadrosunu genişletmemiz lazım. Bununla birlikte,  eğitim verilen bölümler gözden geçirilerek tercih edilmeyen bölümlerin kapatılarak, yeni alanlarda günümüzün ihtiyacına yönelik istihdam edilebilir bölümler açılmalı.” dedi.
 
“Eğitim kadrosu Profesör, Doçent seviyesinde öğretim üyeleri ile tamamlanmalı...”
 
“Dört yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulumuzun programlarının artırılarak mutlaka eğitim kadrosu Profesör, Doçent seviyesinde öğretim üyeleri ile tamamlanmalı.” diyerek önemli bir konuya dikkat çeken Aygün, “Dört yıllık lisans eğitimi verilen Uygulamalı bilimler yüksekokulumuz aynı zamanda Fakülte seviyesinde bir yüksekokul olduğundan, açılması düşünülen fakülteye de bir nevi taban oluşturmaktadır.  Fakülte kurulması Şebinkarahisar’ın öncelikleri arasında mutlaka olmalı ama önce dört yıllık okulumuzun geliştirilmesi için gayret göstermemiz gerekiyor. Bu konu Şebinkarahisar için hayati önem taşımakla beraber buraya yeni Öğretim üyesi takviyesinin mutlaka yapılarak nitelikli eğitimin bir an önce sağlanması, gerekli alt yapıyı mutlaka ama mutlaka oluşturmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Haber: Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir