Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6407 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2013 - 18:30

TİRDEF Hatalı Karara İtiraz Etti

Büyüt
Küçült
TİRDEF Hatalı Karara İtiraz
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Tirebolu Balıkçı Barınağı'nı ticaret limanına çevirme projesine hukuki süreci başlatarak 19 Şubat 2013 tarihinde itiraz etti. İşte itiraz dilekçesi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik

İl Müdürlüğü / GİRESUN

Bakanlığınız tarafından Tirebolu Balıkçı Barınağının, ticaret limanına dönüştürülmesine yönelik projenizi inceledik. Bu projenin Tirebolu’ya büyük zarar vereceğini düşünüyor, bünyesinde 18 dernek bulunan TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) olarak karara itiraz ediyoruz.

İtiraz gerekçelerimiz ise şöyledir;

-Hazırladığınız proje, kentin sahip olduğu tarihi değer olan St. Jean (Tirebolu ) kalesinin zarar görmesi ve gölgelenmesine neden olacaktır.

-Tirebolu’da bir ticaret limanı inşa edilecekse kentin dokusunu bozmadan şehrin dışına yapılmalıdır. Nitekim yeni yapılan liman ve tersaneler kentlerin 10 kilometre dışına yapılmaktadır.(Bakınız  Ünye Tersane ve limanı) 

-Tirebolu’nun şehirleşme yapısı (Dik yamaca kurulmuştur) balıkçı barınağının ticaret limanına dönüşmesi ile çevre, gürültü ve görüntü kirliliği oluşturacaktır.

-Tirebolu’da balıkçı barınağının, ticaret limanına dönüştürülmesi kararı alınırken, ÇED raporu hazırlanmamıştır.

-Karar henüz kesinleşmemişken, barınağın bir kısmının tel örgülerle çevrilmesi, işgal edilmesi yasalara uygun değildir.

-Tirebolu Balakçı Barınağı’nın ticaret limanına dönüştürülmesi rantabl bir yatırım değildir. Çünkü 40 kilometre uzaklıkta Giresun Limanı bulunmakta, bu liman yüzde 5 kapasiteyle çalıştığı için atıl durumdadır. Bu limana işlerlik kazandırmak, devleti (demiryolu Tirebolu’ya gelene kadar) ağır bir mali külfetten kurtaracaktır.

 -Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı” hazırlatmış ve Barlas Müşavirlik Şirketi tarafından hazırlanan raporda, Tirebolu, bölgenin en önemli turizm merkezi olarak gösterilmiştir. Tirebolu’nun Amasra’yla doğal çevre, kültür varlıkları bakımından birebir örtüştüğü  raporda yer almıştır. Böyle bir ilçenin kalbine ticaret limanı  yapılması, turizm açısından ilçenin geleceğini yok edecektir.

Sonuç olarak, bu hatalı karara, yönetim kurulumuzun aldığı 7 Şubat 2013 tarih 67 numaralı kararımız çerçevesinde süresi içinde (31.01.2013- 28.02. 2013) itiraz ediyor, bu hatalı karardan dönülmesini bekliyoruz.

Saygılarımızla

Haldun DOMAÇ 

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu)

Genel Başkanı 

Ek. TİRDEF Yönetim Kurulu Kararı

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)

Telsiz Mahallesi Balıklı Yolu, Balıklı  caddesi N. 1 Zeytinburnu

(212) 6797728  / tirebolutirdef@gmail.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir