Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8390 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2013 - 12:41

TİRDEF Tirebolu' da İftar Verdi

Büyüt
Küçült
TİRDEF Tirebolu da  İftar
***Geleneksel iftara Tirebolulular yoğun ilgi gösterirken, TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Tirebolu’ya ivme kazandıracak üç büyük projeyi açıkladı.

TİRDEF TİREBOLU’DA İFTAR VERDİ, 3 BÜYÜK PROJEYİ TANITTI

***Geleneksel iftara Tirebolulular yoğun ilgi gösterirken, TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Tirebolu’ya ivme kazandıracak üç büyük projeyi açıkladı.

TİRDEF'in geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinin 5. si Mavi- Yeşil Restaurantta yapıldı. Tirebolulular'ı bir araya getiren ve yoğun ilgi gören İftar yemeğine Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ile Tirebolu Belediye Başkan Vekili Salih Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ertun Ergün, Tirebolu Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Müftüsü Bedir Aydın, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale  Sarmaşık, CHP Belediye Başkan adayı Murat Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Durmuş Aydın, MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Meşe  ile siyasi parti temsilcileri, TİRDEF üyesi dernekler ve temsilcileri TİŞHAD yönetimi ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Tirebolu Müftüsü Bedir Aydın yemek duası  yaptırdığı iftarda TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, geceyle ilgili bir konuşma yaptı. Genel Başkan Domaç, konuşmasına başlarken. Yağmurun rahmet ve bereket olduğunu ancak meteorolojinin yoğun yağmur uyarısı nedeniyle bu yıl 1000 kişiye Tirebolu Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan halkımıza açık açık iftar yemeğini gerçekleştiremediklerini söyledi.

Şiddetli yağışa karşın Tirebolular'ın iftara katılımından mutluluk duyduklarını söyleyen Domaç, "Tirebolu’nun ve insanının ekonomik yönden gelişmesi, tarihsel ve kültürel değerlerinin artması için TİRDEF olarak önemli projeler planladık. Burada gösterdiğimiz birlikteliği, söz konusu projelerin hayata geçirilmesinde de göstermeliyiz" dedi.

Planladıkları projeleri hayata geçirmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Haldun Domaç, bu projelerin ayrıntılarını davetlilerle ve medya temsilcileri ile paylaştı. TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç projelerini sıraladı.

Tirebolu Balıkçı Barınağı olarak kullanılan 48 dönümlük alanın bir bölümünü projelendirdiklerini söyleyen Başkan Domaç; bu alanda bir cami, 25 yataklı butik otel, restaurant, 400 kişilik bir nikâh salonu ve aynı zamanda sinema, tiyatro şeklinde kullanabilecek bir salon, otopark, çocuk oyun alanı, sosyal tesisler yapmayı düşündüklerini belirtti. Tirebolu’ya kompleks içinde yer alan bir şehir müzesi de kazandırmak istediklerini belirten Domaç, projenin içerisinde kütüphane ile toplantı amaçlı havuz başı restaurantta

 

planladıkları, projenin yaklaşık 300 kişiyi istihdam ederek Tirebolu’yu turizm cenneti haline getireceğini ifade etti. Domaç, söz konusu proje konusunda Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Efgan Elevli ve yönetiminden destek aldıklarını da vurguladı.

Tirebolu Balıkçı Barınağının ticaret limanına dönüştürülmesiyle de ilgili olarak da konuşan Domaç, “Biz Tirebolu’ya yapılacak yatırıma karşı değiliz, biz limanın yerine karşıyız” dedi.

Domaç, demiryolu konusunda yaşanan gelişmelerin kendileri için sürpriz olmadığını, projenin baştan bu yana Erzincan- Gümüşhane- Trabzon olarak planlandığını vurguladıklarını belirterek, "yapılması gereken; demiryolunun ana projesi içine Tirebolu bağlantısının alınmasıdır, bunun için çalışmalıyız" dedi.

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç ikinci projelerinin "Harşıt Çayı Evsel Atıklardan Temizleme Projesi" Toplum Yararına Çalışma Programı olduğunu ve bu konuda İŞ-KUR ile görüştüklerini vurguladı. Projenin Gümüşhane ayağında 200 kişinin 6 ay çalıştığını belirten Domaç, bu projenin gerçekleşmesiyle Harşıt Çayı’nın Doğankent’ten başlayarak Tirebolu’ya kadar temizleneceğini kaydetti.

Son projelerinin ise tarihi Tirebolu Kalesini aydınlatılması  olduğunu söyleyerek, aydınlatma için Kültür ve Turizm Bakanlığı  ve ilgili kurumlar bazında girişimlerin başlayacağını söyledi. TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Bodrum, Kuşadası, Kastamonu, Gaziantep ve Amasra gibi kalelerin görüntüsünü Tirebolu St. Jean kalesinin de hak ettiğini vurguladı.

Domaç'ın ardından kürsüye gelen Tirebolu Belediye Başkan Vekili Salih Yıldız, yaptığı konuşmasında iftar programına emeği geçenlere teşekkür etti.

Yıldız'ın ardından Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran kürsüye geldi.

Kaymakam Yaran, yaşanan birlikteliğin öneminden bahsederek, “Tireboluluların böyle bir yemekte hep birlikte olması, bu tür organizasyonlara ayrı bir anlam katmaktadır. Tüm Tirebolulular'ı bir araya getiren ve güzel bir birliktelik örneği sergileyen TİRDEF’i ve yöneticilerini kutluyorum” dedi.

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, geceye katılan tüm konuklarla, iftara katkı sağlayan Somuncu İnşaat- Nevzat Somuncu. Beyaz Bahçe- Yıldırım Çınar, İlhan Sandal, Yıl-Ka Çay- Murat Yıldırım, Piroğlu Yemek -Nadir Pir, Mavi-Yeşil Restaurant- Mehmet Şener'e teşekkür etti. 

 

TİRDEF'in iftarında bir de sürpriz konuk vardı.  İtaliano Grup, Pierre Cardin ve Kappa'nın Patronu Hakan Koç, Mavi-Yeşil’de yapılan iftar yemeğine katıldı.

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)

Telsiz Mahallesi Balıklı Yolu, Balıklı  caddesi N. 1 Zeytinburnu

(212) 6797728  / tirebolutirdef@gmail.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir