Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10349 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2014 - 13:14

Tirebolu Müzesi için Prof. Dr. A. Haluk Dursun a ziyaret

Büyüt
Küçült
Tirebolu Müzesi için Prof. Dr. A. Haluk Dursun a
*** Tirebolu'ya bir tarih müzesi kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde Karahasanoğlu, Domaç ve Rizeli Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Tirebolulu hemşerimiz Prof. Dr. Haluk Dursun'u ziyaret etti, bilgi aldı.

Harşit savunmasında başrol oynayan Tirebolu’ya bir tarih müzesi kazandırmak amacıyla Tirebolu’da başlatılan çalışmalar doğrultusunda Tirebolulu hemşerimiz Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Dursun’a bir ziyaret yapıldı.

Topkapı Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette Tirebolu’da yapılan çalışmaları yürüten Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç ve Başkan Yardımcısı İsmet Rizeli hazır bulundu.

Tirebolu Aslancık Köyünden olan ve zaman zaman dede evine geldiğini belirten Prof. Dr. Haluk Dursun, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurgularken, Tirebolu’ya bir tarih müzesi kazandırılması için yapılacak çalışmalara tam destek vereceğini belirtti.

Dursun, Tirebolu’nun böyle bir müzeye ihtiyaç duyduğunu söylerken, müzenin kurulması için izlenecek adımlar hakkında Karahasanoğlu, Domaç ve Rizeli’ye bir yol haritası çizdi.

Müze kurulurken, halkın destek ve katkısının önemine işaret eden Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Dursun, tarihi her türlü belge ve malzemenin, folklorik ve etnografik eserin bu müze aracılığıyla gelecek kuşaklara kazandırılacağı belirtti.

Silivri’de bir kent müzesinin kurulduğuna işaret eden Dursun, müze kurulumları için birkaç yol bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devlet müzesi kurulduğu gibi,  Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarının önderliğinde müze kurulabilir. Tirebolu için en uygun yolu deneyip, bu müzenin kurulmasını el birliği ile sağlamamız gerekir.”

Görüşmede TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Dursun’u Tirebolu’yu davet etti. Bu davetten son derece memnun olan Prof. Dr. Haluk Dursun, Tirebolu’da “Topkapı Sarayı Müzesi” konulu bir konferansa severek katılacağını belirtti. TİRDEF bu konuda yer ve zaman hazırlığını yaparak, Türkiye’nin görkemli müzesinin müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Haluk Dursun’u Tirebolulular ile buluşturacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir