Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8525 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2013 - 11:57

Tirebolu'da Balıkcılar Eylem Hazırlığında!

Büyüt
Küçült
Tireboluda Balıkcılar Eylem
Balıkçı Barınağı'nın limana dönüştürülmesi kararından geri dönülmesini istiyorlar

Tirebolu Balıkçı Barınağı’ nın limana dönüştürülmesi sorunu yargıya intikal ederken, balıkçılar ise Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’ e çağrı yaparak, eylem yapacakları sinyalini verdi.

Tirebolu ilçesindeki Su Ürünleri Kooperatifinde bir araya gelen balıkçılar, barınaklarının esas sahiplerine verilmesi yolunda gerekirse eylem yapacaklarını belirttiler.

Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifinde, TİRDEF Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Çöl, Kooperatif Başkanı Efkan Elevli ve bazı STK temsilcileriyle ortak bir toplantı düzenleyen balıkçılar, Tirebolu’daki Balıkçı Barınağının esas sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini belirterek, “Biz, ilçeye gelecek olan herhangi bir yatırıma ve limana karşı değiliz” çağrısı yaptılar.
Gelişmeleri yakından izleyen balıkçı esnafları, “Burası Balıkçı Barınağı olarak yapılmış olup, balıkçılar tarafından kullanılması gereken bir tesistir. Biz asla limana karşı değil, yerine karşıyız. Barınağımızın Ticaret Limanına dönüştürülmesi, aldatmacadan başka bir şey değildir. Tirebolu’ya liman yapmak isteyenler, başka alternatifleri değerlendirmeli ve ona göre hareket etmelidirler. Biz balıkçılar olarak barınağımızın esas sahiplerine teslim edilmesini istiyoruz. Aksi halde eyleme de geçeceğiz” dediler.

Öte yandan, Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı  Elevli, barınak konusunda balıkçılarla birlikte hareket edeceklerini ve barınak hususunda kesin kararlı olduklarını açıkladı.

Tirebolu Balıkçı Barınağının Ticaret Limanına dönüştürülmesine öteden beri karşı olduklarını bildiren TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, bu konudaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, olayı yargıya taşıdıklarını ve Bölge İdare Mahkemesine dava açtıklarını ifade etti.
TİRDEF Genel Başkanı Domaç, “Tirebolu Balıkçı Barınağının,  Ticaret Limanı olarak seçilmesi, şehrin geleceği açısından yanlış bir karardır. Biz, TİRDEF olarak ilçeye yapılacak yatırımlara kesinlikle karşı değiliz. Biz limana değil, yerine karşıyız. Bir defa bu algıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu arada, konuyu yargı yolu ile çözümlemeye çalışacağız. Bunun için de Ordu Bölge İdare Mahkemesine dava açtık.  Bilim Kurulu tarafından hazırlattıracağımız raporu da mahkemeye sunacağız ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadesini kullandı.Tirebolu Balıkçı Barınağı’ nın limana dönüştürülmesi sorunu yargıya intikal ederken, balıkçılar ise Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’ e çağrı yaparak, eylem yapacakları sinyalini verdi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir