Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6290 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2013 - 18:13

Tirebolu'da Camii Açılışı Yapıldı

Büyüt
Küçült
Tireboluda Camii Açılışı
Vali Dursun Ali Şahin, bugün Tirebolu ilçesi Kuskunlu Köyü’nde yapımı tamamlanarak ibadete hazır hale gelen bir caminin açılış törenine katıldı. Tirebolu Kuskunlu Köyü, Değirmensuyu Mahallesine yapılan camii; 2010 yılında vatandaş-devlet işbirliği ile yapılmaya başlanarak 2,5 yılda tamamlanarak ibadete hazır hale getirildi.



Tirebolu Kuskunlu Köyü, Değirmensuyu Mahallesine yapılan camii; 2010 yılında vatandaş-devlet işbirliği ile yapılmaya başlanarak 2,5 yılda tamamlanarak ibadete hazır hale getirildi.

 

Doğankent-Tirebolu Karayolu üzerinde bulunan camii açılışı için düzenlenen törene; Vali Dursun Ali Şahin, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İl Müftüsü Necati Akkuş, Tirebolu İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Üstegmen Mehmet Bayram, Tirebolu Müftüsü Bedir Aydın, bazı ilçe daire amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Kuskunlu Köyü Muhtarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende; Tirebolu Kaymakamı, İl ve İlçe Müftüsü, İl Genel Meclis Üyesi ve Köy Muhtarının yaptığı açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Şahin “Bu köyün, mahallenin eşrafı kısa zamanda böyle bir camiyi hizmete açtılar. Ben kendilerine müteşekkirim. Bu caminin buraya yapılması için büyük emek sarf ettiler. Emekleri hiçbir zaman boşa gitmemiştir. Bugün onların emeklerinin sonucunda herkesin yüzü gülüyor. Çünkü bu güzel yeşillikler arasında böyle güzel bir mabedin kondurulması kimin aklına geldiyse güzel bir düşünce. Burada görüyorum ki çok kısa bir sürede bu cami bu hale gelmiş. Camilerin dış güzelliğinin insanların içine de vurması.  O camilerin içinde bulunması gerekir. Camiler. Cemaatleri ile şeref bulur. Camiler cemaat olduğu müddetçe güzeldir. Burası bir ilim yuvasıdır. Bu cami sadece bir ibadethane değil, bütün burada bulunan, bu yoldan geçen insanların bir buluşma merkezidir. Camiler, bizim için bu memleketin tapusu niteliğindedir. Camiler sizler için bir danışma merkezi. Fikir alışverişinin yapıldığı bir mekan. Sadece ibadet edilen bir mekan değil. Aynı zamanda insanların birbiriyle dost olduğu, birbiriyle tanış olduğu, bir mekandır. Bu caminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından Cami İmam-Hatibi tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

 

Vali Şahin tarafından açılışı yapılan camiyi gezen Vali Şahin, ilgililerden camii hakkında bilgi aldı. Kılınan Cuma Namazından sonra törene katılanlara ikramlarda bulunuldu.






Doğankent’te Camii Temeli Atıldı

Vali Dursun Ali Şahin, bugün saat 14.00’de Doğankent ilçe merkezinde hayırsever bir vatandaş tarafından yapımına başlanılan camiinin temel atma törenine katıldı.

Doğankent İlçe girişinde Kaymakam Bilgehan Karanfil, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, İlçe Emniyet Amiri Hasan Özge ve İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Bçvş. Engin Bülbül tarafından karşılanan Vali Şahin’i tören alanında muhtarlar ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

 

Törene; Vali Dursun Ali Şahin, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Doğankent İlçe Jandarma Komutanı Vekili Tirebolu İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Üstegmen Mehmet Bayram, İl Müftüsü Necati Akkuş, Doğankent Müftüsü Mustafa Yıldız, Tirebolu Müftüsü Bedir Aydın, bazı ilçe daire amirleri, Camii Projesini çizen Mimar Mehmet Gürsoy, Caminin yapımını üstlenen hayırsever İbrahim Öztürk ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 

Doğankent Merkez Mahallede bulunan merkez camii yıkılarak yerine daha büyük ve kapsamlı bir camii yapmayı üstlenen Doğankent’in önemli esnaflarından İbrahim Öztürk’ün öncülüğünde yapımına başlanılan camii; temelde 390 m2, birinci katı 340 m2, camii katı 340 m2 ve mihval katıda 120 m2 olacak. Cemaat olarak net 800 -1000 kişi barındıracak. Bir ana kubbe, 4 aslan göğsü ve ufak kubbelerden oluşan Selçuklu tarzı bir yapıya sahip olacak. Zemin katta bir işyeri abdesthane ve umumi tuvaletler, birinci katta konferans salonu, küçük bir tuvalet ve abdesthane, üst kısımlarda camii olarak planlanmaktadır.    

 

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Yıldız’ın ardından Projenin mimarı Mehmet Gürsoy tarafından camiinin mimarisi hakkında bilgi verildi. Camiinin yapımını üstlenen hayırsever Vatandaşımız İbrahim Öztürk, duygu ve düşüncelerini dile getiren bir konuşma yaptı. İl Müftüsü, Doğankent Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamı da açılış dolayısıyla birer kısa konuşma yaptı.

 

Konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Şahin : “Bugün gerçekten güzel bir gündeyiz. Aydınlık bereketli bir gündeyiz. Miraç Kandili’nin iki gün sonrasında, güzel bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu güzel mekanda, bu güzelliklerin arasında, bu tepeciklerin arasında, bu vadinin ortasında bir minarenin yükselmesi gönülleri adeta fethedecek. Burada temel atma töreninde birlikteyiz. İnanıyorum ki bu camii 2 senede tamamlanmış olacak. Camii deyip geçmeyin. Camiler o yerin güzelliğinin göstergesidir. Caminin güzelliği o beldedeki insanların güzelliğidir. Hayırlı işlerde engeller çok olur. Her şeyde bir engel olu ama iş hayırlıysa bir sürü engeller olur. Bugün sevinçlerin olduğu bir gün, bir anlamda bir bayramın yaşandığı gün. Doğankent’imizin merkez camii, bu yol kenarından geçen insanlarımızın buluşma merkezi. Bir dostluk merkezi, bir birlik merkezi bu camii olacak inşallah. Tabii ki bunun mimarını gönülden kutluyorum. Bilhassa bu işi üstlenen zatı muhterem İbrahim beyi de gönülden kutluyorum. Hep bu camilerin dışından bahsederiz. Görele’den, Tirebolu’dan bakıyorum camilerin çift minaresi, çift şerefesi var. Önemli olan bu camilerin içini doldurmak. İçi doldurulduğunda o camii yad olur. O şerefini içindeki cemaati ile bulur. Bu güzelliği sağlayacak olanlarda sizlersiniz.  Bu camiyi yapana, yapılmasına yardım edene, emeği geçen herkese, projesini çizen mimara, burada bulunan herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum. Açılışına da inşallah geleceğim diyorum.” Dedi.  

 

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Yapılan duaların ardından butona basan Vali Şahin, Camii temeline ilk harcı koymuş oldu.

 

Doğankent’teki temel atma töreninde bir ilk daha yaşandı. Bir kağıda günün anlam ve önemini ifade eden cümleler yazdıran Vali Şahin, ardından protokol ve caminin yapımını üstlenen hayırseverle birlikte bu kağıdı imzalayarak bir şişenin içine koydurp, camii temelinin harcına gömdürerek yeni bir gelenek başlatmış oldu.

 










Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir