Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6289 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   07 Mart 2013 - 09:12

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Büyüt
Küçült
Uygulamalı Girişimcilik
Belediyemiz girişimci adaylarına 2013 yılında da sertifika vermeye devam ediyor.

2012 yılında başlattığımız, Belediyemiz ve Bulancak Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleşen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimi 2013 yılında da devam ediyor.

2012 yılında 90 kişi KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimi almış ve sertifika sahibi olmuştu. Yoğun talep dolayısıyla uygulamakta olduğumuz KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimine devam edildi. Altı grup halinde (180 kişi) başlayan eğitimimizin birinci grubu (30 kişi) eğitimlerini tamamlayarak bugün (06.03.2013) Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası salonunda saat 10.30 da yapılan törenle sertifikalarını aldılar.

 

Törene Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Ak Parti İlçe Başkanı Hamit KARAOĞLANOĞLU, KOSGEB eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Muaffak SARIOĞLU, Öğretmenevi Müdürü Hasan BULUT, Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet KIRDEMİR, Basın mensupları ve kursiyerler katıldılar.

 KOSGEB eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Muaffak SARIOĞLU, gerçekleşen eğitimle ilgili bilgiler vererek, bu zamana kadar gerçekleşen ve bu yılda devam edecek olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitiminin verilmesini sağlayan Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’a teşekkür etti.

 

Çaresizlik yoktur, tembellik vardır. Diyen başkan AYDIN ise yapmış olduğu konuşmasında; “Değerli katılımcılar, hoş geldiniz. 2012 yılında başlattığımız KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimine sizlerin yoğun talepleri dolayısıyla bu yılda devam ediyoruz. 2012 yılında 90 kişiyi sertifika sahibi yaptık. Bu yıl da otuzar kişilik altı grup halinde kurslarımız devam ediyor ve bu gün ilk otuz kişinin sertifikalarını vermek üzere buradayız. Her geçen gün yeni girişimcilerin oluşacağını görmek bizleri mutlu ediyor.

Geçtiğimiz günlerde katıldığım bir toplantıda çok zevk aldığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Giresun Deniz Yıldızı Derneği’nin Giresun’da “Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor” diye AB ile birlikte hazırlamış oldukları proje vardı. Projenin son etabı kariyer sahibi kadınların konuşmalarına ayrılmıştı. Beştane kadın girişimci dinledik. Bir tanesi sanırım Espiyeliydi, çiçekçilik yapıyor. Bu işe yıllarını vermiş, evini geçindiriyor, çocuklarına bakıyor. Bir tanesi Bulancaklı gevşeklerden bük değirmeni çalıştıran kadın, değirmencilik yapıyor. Bir tanesi, yine balıkçılık yapıyor. Hani az çok çocukken babasıyla birlikte denize çıkmış, bundan itibaren balıkçılık yapıyor. Bir tanesini gördüm kadın Doğankenti’li daha önceden TRT’ye de çıkmış. Yaptığı çalışmaları kayda almışlar izledik. İnşaat işçiliği yapıyor, çok güzel demir bağlıyor, kalıp çakıyor harç yoğuruyor. O kadın kısaca hayatını anlattı. Evlendikten bir süre sonra bu evlilikten bir çocuğu meydana gelmiş. Eşi ölmüş, daha sonra 3 çocuklu bir kişiyle evlenmiş. Belli bir dönemden sonra bu eşi başka bir kadınla birlikte beni terk etti kaçtı diyor. Benşimdi hem kendi çocuğuma hem de O üç tane çocuğa bakmak zorundayım diyor. Allah dayımdan razı olsun bana inşaatçılığı öğretti diyor. hiç bir sıkıntım yok, çalışıyorum ve kendime güveniyorum diyor. Bir tane kadın var aslen Güce’li, Görele’de ikamet ediyor. 71 yaşında kamyon şoförlüğü yapıyor. Önceden deniz kenarlarından kum taşımışlar inşaatlara satmışlar vs. Onları izlerken gözlerim yaşardı ve birşey fark ettim. Düşündüm ki çaresizlik yoktur tembellik vardır.

               Kıymetli katılımcılar, ben inanıyorum ki sertifika sahibi olan arkadaşlarımızın işadamıolmasının ilk adımı bu kursa katılıyor olmalarıdır. Ben inanıyorum ki devamıgelecektir. Şimdi biz size sertifika dağıtan insanlar olarak buradayız, yarın öbür gün işyerlerinizi ziyaret eden vatandaş olarak yanınızda olmak istiyoruz. Yolunuz açık geleceğiniz aydınlık olsun diyor hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.
 

               Başkanın konuşmasının ardından sertifika törenine geçilerek, Başkan AYDIN, Ak Parti İlçe Başkanı Hamit KARAOĞLANOĞLU ve eğitmen Yrd. Doç. Dr. Muaffak SARIOĞLU kursiyerlere sertifikalarını verdiler. Program çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir